QR-Codes, Snapchat en een Tablet-pilaar!

De ervaringen van Lisa Gritter

Je kent het wel, je opent je mailbox en direct zie je allemaal nieuwsbrieven binnenkomen. Vanochtend kreeg ik er om precies te zijn drie. De eerste was afkomstig van een webshop, de tweede van een vereniging waar ik ooit lid van ben geweest en de derde van een restaurant waar ik graag gebruik wilde maken van de gratis wifi. Met enige verbazing open ik het laatste mailtje, ik kan mij namelijk helemaal niet herinneren dat ik toestemming heb gegeven voor het ontvangen van dit soort berichten!

Als marketing- en communicatiemedewerker bij Enginear houd ik mij dagelijks bezig met het creëren en realiseren van relevante content voor technische studenten en jonge ingenieurs. Een hele afwisselende functie waarbij geen project hetzelfde is!

Op 25 mei 2018 is er een nieuwe wet in werking getreden: De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met deze nieuwe wet worden jouw persoonsgegevens nog beter beschermd. Iets wat wij bij Enginear alleen maar kunnen toejuichen! Omdat wij het belangrijk vinden dat wij op de juiste manier met jouw gegevens omgaan ben ik samen met mijn collega Kim aan de slag gegaan. Vol enthousiasme hebben we ons gestort op het kijken van webinars, het lezen van whitepapers en het afspreken met consultants.

Nadat we alle informatie hadden verzameld moesten we een vertaalslag gaan maken naar onze eigen dienstverlening en was het onze taak om alle Enginear collega’s up-to-date te krijgen. Hiervoor hebben we intern meerdere trainingen gegeven en is er zelfs een quiz georganiseerd!

Intern hadden we alles op orde. Het enige wat ons nog te doen stond was nadenken over de manier waarop jonge ingenieurs zich tijdens trainingen, workshops en bedrijvendagen bij Enginear kunnen inschrijven. Omdat papieren inschrijfkaartjes niet langer toegestaan zijn én omdat we het voor de jonge ingenieur zo gemakkelijk mogelijk willen maken hebben we besloten over te stappen naar de tablet-pilaar!

Aan onze tablet-pilaar hangen meerdere tablets met daarop weergegeven een kort inschrijfformulier. Zijn alle tablets bezet, dan kun je er ook voor kiezen de QR-code te scannen met je eigen telefoon. Heb je een IPhone? Dan hoef je alleen je camera op de code te richten om het inschrijfformulier te openen. Heb je een Android telefoon? Dan kun je een QR-code app gebruiken, of gebruik maken van je Snapchat! Hartstikke makkelijk dus!

Uit ervaring weet ik dat je nooit zomaar akkoord moet gaan met een privacyverklaring. Voor je het weet ontvang je wekelijks mailtjes van restaurants waar je alleen maar gebruik wilde maken van de gratis wifi. Om dat te voorkomen hebben wij een mooie privacyverklaring opgesteld. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!