Ons verhaal - Enginear

Ons verhaal

Enginear is in 2013 opgericht door Frank Roeland, een civieltechnisch ingenieur. De reden? Een sterk veranderende arbeidsmarkt. Enerzijds werd er in de bouwwereld steeds meer gebruik gemaakt van tijdelijke contracten doordat de werkbehoefte met bouwprojecten sterk fluctueerde. Anderzijds waren de vacatures voor deze banen vaak meer een reclamepitch dan een realistische weergave van de functie en het bedrijf.

Het resultaat, onzekerheid en onduidelijkheid voor jonge ingenieurs die de arbeidsmarkt wilden betreden. Het was tijd voor verandering. Enginear werd opgericht met als doel het ondersteunen van jonge ingenieurs in het maken van een bewuste keuze en begeleiding bieden richting een vaste baan. Dit doel is tot op de dag van vandaag onveranderd. Benieuwd hoe wij dit doen?

Wij zijn een klein en hecht team van jonge, gedreven loopbaanadviseurs die geloven in het maken van bewuste carrière keuzes. Keuzes die gebaseerd zijn op kennis en ervaringen die je tijdens je studie al opdoet. Vanaf jaar 1, tot en met je afstuderen en in de eerste jaren van je werkende leven.

Wij staan voor je klaar om samen uit te vinden waar jij energie van krijgt en goed in bent. Om ervoor te zorgen dat jij een bewuste keuze maakt voor een bedrijf die helemaal bij jou past en waar je elke dag met veel plezier naartoe gaat!

Die bewuste keuze kun je alleen maken met de juiste kennis en inzichten. Wij geven trainingen en workshops, voorzien jou van technische bijbanen, nemen persoonlijke stijl- en drijfverentesten af en fungeren als advies- en kennis partner.

En nu het mooiste! Jij kunt hier als technisch student gratis en vrijblijvend gebruik van maken. Of het nu is om even te sparren of om jouw opties door te nemen. Wij hebben diepgaande kennis van de arbeidsmarkt en kunnen jou op basis van ons unieke model kunnen wij carrière advies bieden, geheel aangepast op jouw situatie!

Wij zijn Enginear. Een innovatief arbeidsbemiddelingsbureau in de gebouwde omgeving die het net even iets anders doet dan anderen. Door jou echt te leren kennen en door ons gefundeerde carrière advies helpen we bij het vinden van de juiste match.

En het vinden van die juiste match, dat doen we goed. Héél erg goed zelfs. Wij hebben namelijk het hoogste matchingspercentage in de branche en onze matches leiden bijna altijd tot een vaste aanstelling. Kom dus eens bij ons langs, we willen je graag leren kennen!

Wij geloven in het maken van bewuste keuzes. En dat begint al tijdens je studie!

"Ik heb in mijn technische bijbaan volledige flexibiliteit. Het is perfect te combineren met mijn studie. "

~Marien

"Tijdens de trainingen merk je dat ze bij Enginear weten waar ze het over hebben."

~Wouter

"Enginear dacht echt mee vanuit mijn belang."

~Aarnout

Een berichtje van Frank & Arjan onze inspirerende team-captains

Enginear is in 2013 gestart met een duidelijk doel: Kennis en ervaring bieden aan technische studenten en jonge ingenieurs, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om vanuit zelfreflectie zowel studie- als loopbaankeuzes te maken. Met als doel een duurzaam fundament voor de toekomst te leggen. Wij willen actief bijdragen om technische studenten, ingenieurs en werkgevers te laten groeien en met plezier te laten samenwerken. Dit vormt de sleutel tot het succes van iedere match!

Wij zijn er dan ook niet alleen voor je op het moment van afstuderen, maar al vanaf de start van je studie tot aan vier jaar na je afstuderen. In deze tijd willen wij je graag leren kennen om jou verder te kunnen helpen. Wij kijken en matchen dan ook op basis van de persoon, en niet op basis van vacatures. Dit “persoonlijke” zit in ons DNA en is één van de redenen dat wij als Enginear het hoogste slagingspercentage in de branche hebben. 97% van de jonge ingenieurs die via ons bij een bedrijf starten gaan binnen een jaar op vaste aanstelling. Want dat is waar wij het allemaal voor doen, de duurzame match. Het creëren van die langdurige relatie tussen werkgever en jong ingenieurs.