Ons verhaal - Enginear

Ons verhaal

Enginear is in 2013 opgericht door Frank Roeland, een civieltechnisch ingenieur. De reden? Een sterk veranderende arbeidsmarkt. Enerzijds werd er in de bouwwereld steeds meer gebruik gemaakt van tijdelijke contracten doordat de werkbehoefte met bouwprojecten sterk fluctueerde. Anderzijds waren de vacatures voor deze banen vaak meer een reclamepitch dan een realistische weergave van de functie en het bedrijf.

Dat resulteerde in onzekerheid en onduidelijkheid bij jonge ingenieurs die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt namen. Het was tijd voor verandering. Enginear werd opgericht met als doel het ondersteunen van deze jonge ingenieurs in het maken van een bewuste keuze en begeleiden richting een vaste baan die bij hen past. Dit doel is tot op de dag van vandaag onveranderd. Benieuwd hoe wij dit doen?

Wij zijn een klein en hecht team van jonge, gedreven loopbaanadviseurs die geloven in het maken van bewuste carrière keuzes. Keuzes die gebaseerd zijn op kennis en ervaringen die je tijdens je studie al opdoet. Vanaf je eerste jaar tot en met je afstuderen en vervolgens in de eerste jaren van je werkende leven.

Wij staan voor je klaar om samen uit te vinden waar jij energie van krijgt en goed in bent. Om ervoor te zorgen dat jij een bewuste keuze maakt voor een bedrijf dat goed bij jou past en waar je elke dag met veel plezier naartoe gaat!

Die bewuste keuze kun je alleen maken met de juiste kennis en inzichten. Wij geven trainingen en workshops, voorzien jou van technische bijbanen, nemen persoonlijke stijl- en drijfverentesten af en fungeren als advies- en kennis partner.

En nu het mooiste! Jij kunt hier als technisch student gratis en vrijblijvend gebruik van maken. Of het nu is om even te sparren of om jouw opties door te nemen.

Wij hebben diepgaande kennis van de arbeidsmarkt en kunnen je op basis van ons unieke model, persoonlijk en passend carrière advies bieden waar je echt iets aan hebt.

Wij zijn Enginear. Een innovatief arbeidsbemiddelingsbureau in de gebouwde omgeving die het net even iets anders doet dan anderen. Door jou echt te leren kennen en door ons gefundeerde carrière advies helpen we bij het vinden van de juiste match.

En het vinden van die juiste match, dat doen we goed. Héél erg goed zelfs. Wij hebben het hoogste matchingspercentage in de branche en onze matches leiden bijna altijd tot een vaste aanstelling.

Kom dus eens bij ons langs, we willen je graag leren kennen!

Wij geloven in het maken van bewuste keuzes. En dat begint al tijdens je studie!

"Ik heb in mijn technische bijbaan volledige flexibiliteit. Het is perfect te combineren met mijn studie.. "

~Marien

"Tijdens de trainingen merk je dat ze bij Enginear weten waar ze het over hebben."

~Wouter

"Enginear dacht écht mee vanuit mijn belang."

~Aarnout

Een berichtje van Frank & Arjan onze inspirerende team-captains

Enginear is in 2013 gestart met een duidelijk doel: Kennis en ervaring bieden aan technische studenten en jonge ingenieurs, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om vanuit zelfreflectie zowel studie- als loopbaankeuzes te maken. Met als doel een duurzaam fundament voor de toekomst te leggen. Wij willen actief bijdragen om technische studenten, ingenieurs en werkgevers te laten groeien en met plezier te laten samenwerken. Dit vormt de sleutel tot het succes van iedere match!

Wij zijn er dan ook niet alleen voor je op het moment van afstuderen, maar al vanaf de start van je studie tot aan vier jaar na je afstuderen. In deze tijd willen wij je graag leren kennen om jou verder te kunnen helpen. Wij kijken en matchen dan ook op basis van de persoon, en niet op basis van vacatures. Dit “persoonlijke” zit in ons DNA en is één van de redenen dat wij als Enginear het hoogste slagingspercentage in de branche hebben. 92% van de jonge ingenieurs die via ons bij een bedrijf starten gaan binnen een jaar op vaste aanstelling. Want dat is waar wij het allemaal voor doen, de duurzame match. Het creëren van die langdurige relatie tussen werkgever en jong ingenieurs.