Onze werkwijze - Enginear

Onze werkwijze

Ontwikkeling

Alle kennis en ervaring die jij nodig hebt om je carrière te kickstarten. Van studie, tot start en daarna!

Persoonlijk

Wij kijken naar wie jij bent en wat jouw drijfveren zijn. Hier hebben wij een uniek model voor ontwikkeld!

Geen kosten

Al onze diensten zijn gratis en vrijblijvend voor studenten en jong ingenieurs.

Jonge ingenieurs helpen om bewuste carrière keuzes te maken, dat is de reden dat wij bij ons bed uit komen in de ochtend. Enginear is een team van specialisten in het vakgebied van de gebouwde omgeving met meer dan 15 jaar specialistische ervaring. Wij zijn er voor studenten en jong ingenieurs tot vier jaar werkervaring. Van studie, tot start en daarna! In deze tijd kun jij ons benaderen voor al je carrière gerelateerde vragen. Maar, Enginear doet meer. Véél meer!

Tijdens je studie

Tijdens je studie ondersteunen wij je met kennis & advies, geven wij trainingen & workshops, CV-checks en hebben we een divers aanbod aan toffe technische bijbanen zodat jij relevante werkervaring op kunt doen (en flink bijverdienen!).
Ook kun je bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld de verschillende mogelijkheden van een master opleidingen na je afstuderen.

Bekijk onze diensten

Ontdekkingsfase

En na je afstuderen? Dan zijn wij er natuurlijk ook. Tijdens een carrière adviesgesprek proberen we jouw zo goed mogelijk te leren kennen. Op basis van verschillende psychologische tests die jij van te voren voor ons invult gaan we het gesprek met je aan.

We bespreken wie jij bent en wat jou drijft en bepalen zo het fundament van jouw carrière. En natuurlijk, welk type bedrijf daar bij zou passen. Vervolgens, wanneer jij besluit met ons verder te willen, maken we samen een plan van aanpak!

Het carrière adviesgesprek

Oriëntatiefase

In deze fase gaan wij, binnen ons netwerk in de gebouwde omgeving van meer dan 1500 bedrijven, op zoek naar geschikte opties voor jou. Wanneer we die hebben gevonden, bespreken wij deze met je en plannen we sollicitatiegesprekken in (Tenminste, als jij net zo enthousiast bent als ons)!

Geen zorgen, wij begeleiden je tijdens de gehele sollicitatieprocedure en ondersteunen je in de voorbereiding. We gaan zelfs mee op gesprek als je dat prettig vindt.

Inschrijven

Keuzefase

Dit is het punt waar we samen kijken naar de door jou gevoerde gesprekken. We koppelen dit terug aan jouw fundament en geven je een onafhankelijk advies. Wij willen namelijk dat jij kiest voor de optie waar jij het gelukkigst wordt.

Onze keuzematrix helpt je bij het structureren van alle informatie die je hebt gekregen en bij het maken van een afweging. Vervolgens kies jij zelf waar je graag aan de slag wilt gaan! Gefeliciteerd met je nieuwe job!

Landingsfase

Je bent gestart bij je nieuwe baan, maar dat is niet waar onze betrokkenheid stopt. Zo doen we een proeftijdbespreking na maand 1, een tussentijdse bespreking na maand 6 en een eindbespreking aan het einde van je 1e jaar. Hierin evalueren we hoe het met je gaat en waar je eventueel tegenaan loopt of extra ondersteuning bij kunt gebruiken.We stellen zelfs een persoonlijk ontwikkelplan met je op als hier behoefte aan is.

Zo zie je, je staat er nooit alleen voor! En als jij lekker op je plek zit, leidt dit vrijwel altijd tot een vaste aanstelling!

Wij geloven in het maken van bewuste keuzes. En dat begint al tijdens je studie!

"Dankzij Enginear kreeg ik een veel beter beeld van mijn mogelijkheden."

~Arnoud

"Ik kwam in contact met bedrijven waar ik nog nooit van gehoord had. Ik had dan ook nooit gedacht hier terecht te komen."

~Andreas

"Het is duidelijk dat Enginear oprecht geïnteresseerd is in jou als persoon en in wat er bij jou past."

~John

WIJ WERKEN MET MEER DAN 1500 BEDRIJVEN

Ons netwerk bestaat uit meer dan 1500 bedrijven in het vakgebied van de gebouwde omgeving.  De bedrijven waar Enginear mee samenwerkt zijn aannemers, overheden, adviesbureaus, ingenieursbureaus en consultancy organisaties. Binnen ieder onderdeel van jouw vakgebied hebben wij meer dan 30 bedrijven die passend zijn. Maak gebruik van ons netwerk! Hieronder staat een kleine greep uit de bedrijven waar wij mee samenwerken.

 

 

Enkele onderwijsinstellingen waar wij mee samenwerken

Enginear werkt nauw samen met diverse Mbo’s, hogescholen en universiteiten door heel Nederland. Hier geven wij trainingen, workshops en staan wij in contact met diverse studieverenigingen en docenten. Bekijk in de agenda wanneer we bij jou in de buurt zijn!

Zijn jullie services ECHT 100% GRATIS voor studenten en jong ingenieurs?

Hier staan studenten vaak van te kijken, maar het antwoord is ja! Wij worden betaald vanuit het bedrijfsleven voor het maken van goede matches. We verdienen ons geld dus bij de organisaties, daar zijn we heel transparant in.

Doordat dit gekoppeld is aan het maken van een goede match blijven we ook onafhankelijk. Zowel jij als het bedrijf moeten bij elkaar passen en gelukkig zijn met de keuze.

Wij vinden het belangrijk dat jij je vrij voelt om bewuste keuzes te kunnen maken die bijdragen aan jouw carrière pad.  Daar hoort geen opstapdrempel bij.

Nieuwsgierig geworden?

Maak gebruik van de talloze diensten die Enginear te bieden heeft. Wij geven trainingen en workshops, voorzien jou van technische bijbanen, nemen persoonlijke stijl- en drijfverentesten af en fungeren als advies- en kennis partner. En nu het mooiste! Jij kunt hier als technisch student gratis en vrijblijvend gebruik van kunt maken. Of het nou is om even te sparren of om jouw opties door te nemen.

Wij hebben diepgaande kennis van de markt en de bijbehorende relevante bedrijven en hebben een goed idee van wat er bij jou past, of juist niet!
Alles wat jij hoeft te doen is je even inschrijven. De rest gaat vanzelf. Veel gemakkelijker kunnen we het bijna niet maken. Schrijf je dus snel in!