Traineeship Infra Dura Vermeer 2024 - Enginear

Het traineeship Infra bij Dura Vermeer
Start dit najaar – meld je aan vóór 23 mei 2024

Exclusieve partner

Enginear is exclusief partner in de werving van trainees.

De kans om je breed te oriënteren

Je leert het bedrijf snel kennen en voert meerdere functies uit middels 3 roulaties van 8 maanden.

Razendsnelle ontwikkeling

In twee jaar tijd ontwikkel je pijlsnel, zowel op persoonlijk als professioneel gebied.

Leer de wereld van civiele techniek in de praktijk kennen

Ben jij onlangs afgestudeerd of is je afstuderen in zicht? Overweeg je een baan binnen de Infra, maar weet je nog niet precies wat?
Start per september 2024 als trainee bij Dura Vermeer Divisie Infra en leer de wereld van civiele techniek in de praktijk kennen.
Wij helpen je graag verder om een goede start te maken binnen ons werkgebied en om jouw kwaliteiten te ontdekken en verder te ontwikkelen en zo dé baan te vinden die het best bij jou past. Geef jouw carrière een kickstart via ons traineeprogramma!

Wat houdt het traineeship precies in?
In dit traineeship kom je erachter hoe je bij kan dragen aan onze doelstellingen en word je getraind en gecoacht naar de professional die je wilt worden.
In dit tweejarig traineeship kan je de theorie die je hebt geleerd tijdens je studie toepassen in de praktijk. In twee jaar tijd leer je ons bedrijf kennen en voer je meerdere functies uit middels minimaal 3 roulaties van 8 maanden.

Je krijgt de kans om je breed te oriënteren of je direct al te specialiseren. Functies die je kan gaan uitoefenen in het traineeship zijn bijvoorbeeld uitvoerder, werkvoorbereider, procescoördinator, projectcoördinator en ontwerper. Je krijgt gedurende dit programma (nog) meer inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.
Het programma biedt bovendien voldoende ruimte om naast de verplichte onderdelen zelf regie te voeren op het programma.

Vaste onderdelen van het traineeprogramma zijn o.a.:

  • Een uitgebreid onboarding programma;
  • Meelopen op een project in uitvoering;
  • Inzicht in jouw persoonlijkheidskenmerken middels een Insights profiel;
  • Deelname aan een Jong Talenten Programma in je tweede jaar;
  • Een leiderschapsprogramma bij trainingsinstituut ‘De Baak’;
  • Meerdaagse workshop over de verschillende contractvormen;
  • Training & workshop rondom de financiële kant van projecten.

Waar kom je te werken?

De Divisie Infra bestaat uit verschillende werkmaatschappijen.
Afhankelijk van jouw opleiding en interesses doorloop je je traineeship in de werkmaatschappij Landelijke Projecten, Regionale Projecten, of Rail.

Wij verkennen met jou graag de mogelijkheden en het beste begin. Eenmaal klaar met je eerste periode laten we je vrij in de keuze voor je volgende roulatie.  Je zit zelf aan het stuur in het verloop van jouw loopbaan.

Na twee jaar trainee te zijn geweest stroom je uit in een functie die jou het beste past. Wij gaan voor een duurzame samenwerking. Jij ook?

Over de Dura Vermeer werkmaatschappijen

Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten

Landelijke projecten richt zich op grote, multidisciplinaire projecten tussen de tien en honderd miljoen euro. Bijvoorbeeld al die kilometers nieuw asfalt op de A6, inclusief tal van kunstwerken. Of de diepste parkeergarage van Nederland in Leiden.

Zie jij jezelf hier aan meewerken, dan is de werkmaatschappij Landelijke Projecten misschien wel iets voor jou!

Dura Vermeer Infra Regionale projecten

Zoek de verbinding met de klant in innovatieve kleinschaligere projecten in jouw eigen regio, zoals de herinrichting van het Leidseplein in Amsterdam; een mooi project waarbij de gemeente Amsterdam streeft naar meer ruimte voor voetgangers, een verkeersveilige en hoogwaardig ingerichte openbare ruimte en meer eenheid op het plein.

Een project middenin de hoofdstad met een oppervlakte van twee voetbalvelden. Hoe gaaf is dat!

Dura Vermeer Rail

Rail is als geen ander thuis op het spoor. Deze werkmaatschappij legt nieuwe railinfrastructuur aan en onderhoud bestaande sporen voor tram, metro en trein. Inclusief alles eromheen: van wissels tot perrons en van seinen tot bovenleidingen.

Neem nu de werkzaamheden op station Eindhoven. Met de groei van het treinverkeer is er meer ruimte nodig om treinen op te stellen en schoon te maken. Het opstelterrein krijgt daarom vijf nieuwe behandel- en opstelsporen en de vijf bestaande opstel- en reinigingssporen worden gemoderniseerd zodat er meer ruimte is om treinen op te stellen en schoon te maken.

meld je aan vóór 23 mei 2024. Het traineeship gaat dit najaar van start.

Ons proces, van inschrijving tot aanstelling!

Eerste ronde - meld je aan voor 23 mei

Enginear is de exclusieve adviseur in het gehele werving- en selectieproces voor alle traineeprogramma’s voor Dura Vermeer Divisie Infra en het eerste gesprek vindt plaats met de Campus Recruiter van Dura Vermeer.

Tijdens de sollicitatieperiode krijg je vanuit Enginear begeleiding ter voorbereiding op de verschillende gesprekken bij Dura Vermeer.

Let op: de uiterste aanmelddatum is 23 mei.

Tweede ronde

Een tweede ronde bestaat uit een gesprek met een HR-manager van Dura Vermeer en vindt plaats op locatie bij Dura Vermeer.  Tijdens dit gesprek kun je alle vragen over het traineeship en Dura Vermeer zelf kwijt!

Na de tweede ronde volgt een online assessment dat bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Reflector Drives – dit betreft een vragenlijst dat resulteert in een overzicht van jouw belangrijkste drijfveren.
  • Connector Ability –  Deze test meet jouw cognitie en bestaat uit een matrix test, een figurenreeks en cijferreeksen.
  • Reflector Big 5 Personality – deze gaat over jouw persoonlijkheidskenmerken.

 

Derde ronde - inhouse dag bij Dura Vermeer – 13 & 14 juni

De inhouse dag begint op 13 juni in de middag. Er wordt kennisgemaakt met de andere aanwezigen, HR en de directie. Na het diner volgt een avondprogramma.

De volgende ochtend start ’s ochtends vroeg met koffie en croissants. In de middag gaan de studenten aan de slag met een opdracht vanuit De Baak, hebben zij Q&A’s en speeddates met huidige en oud trainees en krijgen zij een rondleiding op een van onze projecten.

Uiteraard vindt er ook nog een activiteit plaats waarbij leiderschap, samenwerken, communicatie en omgaan met uitdagingen centraal staan.
Er wordt afgesloten met een borrel en BBQ.

De start! 1 september, 1 oktober of 1 november

Op je eerste werkdag heb jij een gesprek met een HR Manager van Dura Vermeer over de precieze invulling van de eerste acht maanden van het traineeship. Welke werkmaatschappij en rol past bij jou? Starten aan het traineeship kan tussen 1 september en 1 december 2024

Je zal rechtstreeks in dienst treden bij Dura Vermeer Divisie Infra. De arbeidsvoorwaarden van Dura Vermeer zijn van toepassing. Dat betekent een aantrekkelijk, salaris en een collegiale werkomgeving. En het andere? Aan alles, van elektrische leaseauto, mobiele telefoon, opleiding tot vakantieregeling wordt gedacht. Net als een goede balans tussen werk en privé.

Persoonlijke ontwikkeling vanaf de start

Om jouw persoonlijke ontwikkeling tijdens het traineeship te versnellen wordt jij in de eerste twee jaar intensief begeleid; niet alleen intern maar ook met externe coaching in groeps- en individueel verband. In het tweede jaar staat het young talent program bij trainingsinstituut De Baak op het programma.

Heb je nog vragen of wil je meer weten?

Benjamin is onze Dura Vermeer expert binnen Enginear en hij begeleidt jou tot een weloverwogen keuze. Behoefte om te sparren over het traineeship of benieuwd of Dura Vermeer bij je past? Vraag het aan Benjamin. Je kan bellen of appen op 06-2884284  of mailen naar benjamin@enginear.nl