Bijverdienen en praktijkervaring opdoen, het kan!

Bij Enginear willen wij graag onze kennis van solliciteren, persoonlijk leiderschap en loopbaanontwikkeling delen met technische studenten en jonge ingenieurs. Daarnaast helpen wij graag bij het vinden van een passende bijbaan in het vakgebied of een junior functie. Claudia van der Graaf heeft Enginear leren kennen tijdens een workshop bij haar studievereniging aan de TU Eindhoven en is vervolgens als technisch werkstudent gestart bij het adviesbureau 2ND Sense. Zij vertelt over haar ervaring met Enginear.

Lunchlezing

“Ik studeer Construction Management and Engineering (CME) aan de TU Eindhoven en heb hiervoor hbo-bouwkunde gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Ik ben in eerste instantie met Enginear in contact gekomen via medestudenten die via Enginear werkten. Later heb ik Enginear zelf leren kennen tijdens een lunchlezing die zij organiseerde met de mastervereniging Of CoUrsE! Hier hoorde ik wat Enginear allemaal biedt aan technische studenten. Aangezien ik naast mijn opleiding wilde bijverdienen en het liefst ook nog praktijkervaring wilde opdoen in mijn eigen vakgebied heb ik mij aangemeld als technisch werkstudent. Nadat ik heb aangegeven waar ik naar opzoek was en welke werkzaamheden ik wilde uitvoeren is Enginear voor mij op zoek gegaan naar een passend bedrijf”.

Praktijkervaring

“Als System Engineer projectmedewerker ondersteun ik het team met allerhande werkzaamheden op het gebied van eisenbeheer, configuratie- en verificatiemanagement, visualisatie van specificaties en contractmanagement. Dit doe ik onder andere bij de projecten Noorderbrugtracé Maastricht, Schiphol A-gebied en Lelystad Airport. Ik heb hier veel praktijkervaring opgedaan op verschillende projectlocaties. Ik krijg een kijkje in hoe processen verlopen in een project, hoe dit gedocumenteerd wordt in softwaresystemen en hoe gecommuniceerd wordt met verschillende personen en partijen. Als je op zoek bent naar een bijbaan waarin je de praktijk kunt ontdekken en flexibel bent ingesteld, dan zou ik dit zeker via Enginear proberen!”