Op zoek naar de perfecte match!

Bij Enginear helpen wij technische studenten en jonge ingenieurs bij het vinden van relevante bijbanen en junior functies. Rob is één van de startende ingenieurs die wij hierbij hebben geholpen. Rob begon ooit met mbo 4 Infra. Na deze studie is hij verder gegaan op de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) met de verkorte studie Civiele Techniek. In november 2016 is hij gestart bij de Gemeente Utrecht.

Rob: Al tijdens mijn studie werd ik veel benaderd door recruiters. In eerste instantie ben ik daar niet op ingegaan. Na mijn afstuderen ben ik toch bij een aantal bureaus op gesprek geweest. Omdat de gesprekken met verschillende detacheringsbureaus niet liepen zoals ik gehoopt had, heb ik op eigen initiatief Enginear benaderd. Ik heb mij aangemeld via de website van Enginear. We hebben toen nog een aantal keer telefonisch contact gehad, waarna ik uiteindelijk bij Enginear ben langsgegaan voor een carrière adviesgesprek.

Rob: Ik wist al dat ik graag bij een overheidsinstantie wilde werken. Het feit dat je hier de processen van ontwerp tot aanbesteding in zijn geheel doorloopt spreekt mij aan. Daarnaast wilde ik graag vier dagen per week werken. Bij een aannemer of een adviesbureau is dat vaak lastiger.

Edward: Als Groepshoofd Stedelijke Omgeving was ik al een tijd op zoek naar een extra medewerker op de afdeling. De vacature hadden we zowel intern als extern uitgezet, maar het lukte ons niet om een medewerker te vinden. Via Enginear is het gelukt een geschikte starter te vinden.

Een veelzijdige functie

Rob: Bij Enginear kwamen ze eigenlijk direct met een baan die goed bij mij past. Ik mocht op gesprek bij de Gemeente Utrecht. Hier had ik een goed gesprek en na een week kon ik beginnen als Junior Adviseur Civiele Techniek. Ik heb een soort dubbelrol. De helft van de tijd werk ik als Assistent-Projectleider, de rest van de tijd ben ik werkzaam als Inkoop Adviseur.

Rob: Als Assistent-Projectleider assisteer ik de projectleider bij het opstellen van uitvragen, het maken van ramingen, het plannen van vergaderingen, het in de gaten houden van planningen en het controleren en archiveren van werk. Als Inkoop Adviseur hou ik mij met hele andere zaken bezig. Hier is het onder andere mijn taak om een aanbesteding volgens de juiste regels tot stand te brengen. De afwisseling tussen deze twee rollen maakt het werk leuk!

Edward: Rob doet het erg goed. Van begin af aan kon hij meedraaien op echte projecten. Op deze manier leer je het snelst! Ondertussen heeft hij het behoorlijk goed onder de knie. Wat ik Rob probeer mee te geven is dat het belangrijk is dat je snapt wat je doet en waarom je het doet. Je moet niet zomaar wat gaat doen als iemand je iets vraagt zonder het te begrijpen. Daar leer je weinig van en het levert geen goed werk op. Rob is zich hier al goed van bewust.

Edward: Daarnaast zie je dat Rob leergierig is. In het begin liet hij zich nog weleens meesleuren door collega’s met meer ervaring. Nu zie je dat hij echt op zoek gaat naar de vraag áchter de vraag, waarom gebeurd iets op een bepaalde manier? Dit is de juiste houding. Iemand moet zich nooit schamen om een vraag te stellen.

Het contact met Enginear

Rob: Ik zit hier op mijn plek. Enginear heeft mij goed geholpen dus wanneer iemand op zoek is naar een leuke baan zal ik Enginear zeker aanbevelen. Zelf ben ik op basis van Werving en Selectie direct in dienst gekomen bij de Gemeente Utrecht. Daardoor heb ik niet meer zoveel contact met Enginear. Wel is mijn accountmanager na de eerste maand nog een keer langsgekomen en hebben we nog telefonisch contact gehad.

Edward: Er zijn nu in totaal twee starters bij ons terechtgekomen via Enginear. Allebei de keren is de samenwerking met Enginear goed bevallen. Er werken enthousiaste mensen die hun werk goed willen doen. Ze zoeken naar de perfecte match en deze hebben ze gevonden. Mochten wij weer op zoek gaan naar jonge ingenieurs zou ik Enginear zo weer benaderen.