Een tussenjaar vol werkervaring

Veel studenten willen tijdens hun studie al wat werkervaring opdoen. Daarvoor ben je bij Enginear aan het juiste adres. Wij helpen zowel technische studenten als jonge ingenieurs bij het vinden van passende mogelijkheden in de actuele arbeidsmarkt. Michelle Sonneveld wilde na haar bachelor Civiele Techniek aan de TU Delft eerst wat ervaring opdoen voordat ze met haar master Structural Engineering begon. In dit jaar is zij gaan werken bij Pieters Bouwtechniek te Delft.

De laatste loodjes van de bachelor 

Michelle: Ik ben erg technisch aangelegd. Vakken als wiskunde vond ik altijd erg leuk. Ik wilde echter wel een praktijkgerichte opleiding kiezen. Op deze manier ben ik bij de opleiding Civiele Techniek terecht gekomen. Toen ik bijna klaar was met mijn bachelor wist ik nog niet precies welke master ik wilde gaan volgen. Ik twijfelde vooral tussen Structural Engineering en Building Engineering.

Michelle: Voordat ik de keuze voor mijn master zou maken wilde ik graag wat relevante werkervaring opdoen zodat ik een beter beeld zou krijgen van hoe het er straks in de praktijk aan toe gaat. Tijdens de Civiele Bedrijvendagen heb ik een gesprek gehad met een loopbaanadviseur van Enginear. Hij nodigde mij uit voor een adviesgesprek bij Enginear op kantoor. Hier heb ik ook de persoonlijke stijltest gemaakt. Uit deze test komt naar voren wat voor functie het beste bij iemand past. Ik herkende mijzelf hier zeker in!

Ervaring opdoen!

Michelle: Op basis van de persoonlijke stijltest en het adviesgesprek ging Enginear voor mij op zoek naar een passende functie. Tijdens de oriëntatiefase kwamen zij met twee opties. Eén van de opties was Pieters Bouwtechniek te Delft. Ik heb hier een gesprek gehad met Rob, de directeur van de vestiging in Delft.

Rob: Bij Pieters hadden wij destijds geen openstaande vacature. Wij zijn echter altijd op zoek naar talentvolle mensen. Eerder waren er al twee jonge ingenieurs via Enginear gestart dus we wisten wat we van Enginear konden verwachten. We hebben een leuk gesprek gehad met Michelle. Ze heeft haar bachelor eindwerk laten zien en het werd al snel duidelijk dat ze als persoon goed binnen het team zou passen. Gelukkig was Michelle ook enthousiast. Een week later is ze gestart.

Michelle: Gemiddeld houdt een constructeur zich met twee à drie projecten tegelijkertijd bezig. Als technisch werkstudent mocht ik echter aan veel meer projecten meewerken. Op deze manier kreeg ik alle facetten mee: van ontwerp tot uitwerking. Ik heb mij onder andere beziggehouden met het doorrekenen van constructies, het maken van wapeningsberekeningen, het ontwerpen van draagconstructies en het afronden van rapporten. Ook was ik aanwezig bij vergaderingen en hielp ik bij archiefonderzoek. Kortom, het was een erg leerzame en ondersteunde rol. Pieters Bouwtechniek was een fijn bedrijf om te beginnen als technisch werkstudent!

Rob: Wij vonden het belangrijk dat Michelle een goed beeld zou krijgen van de praktijk. Daarom heeft zij in totaal aan zo’n tien projecten meegewerkt. Hierbij hebben we haar veel vrijheid gegeven. We gaan geen antwoorden voorzeggen, maar we begeleiden haar natuurlijk wel goed. Op deze manier leert ze het snelst. Je krijgt een goed beeld van hoe een project verloopt en hoe verschillende partijen met elkaar samenwerken.

Het contact met Enginear

Michelle: Tijdens mijn werk bij Pieters Bouwtechniek is mijn loopbaanadviseur nog een aantal keer langsgekomen om te zien hoe alles verliep. Deze blijvende interesse vond ik fijn. Ondertussen ben ik begonnen met mijn master en ben ik niet meer werkzaam bij Pieters Bouwtechniek. Als ik na mijn studie op zoek ga naar een startersfunctie vertrouw ik erop dat het samen met Enginear weer lukt!

Rob: In totaal zijn er drie mensen via Enginear bij Pieters Bouwtechniek te Delft gestart. Dit waren zowel technische werkstudenten als junioren die op basis van Werving & Selectie rechtstreeks bij ons in dienst zijn gekomen. In alle gevallen hebben wij goed contact gehad met Enginear. De accountmanager weet goed wat wij zoeken en de werkwijze van Enginear spreekt mij erg aan. Enginear is laagdrempelig, het is een goede werkgever en een prettig bedrijf om mee samen te werken. Ik heb Enginear ook aangeraden bij de andere vestigingen van Pieters Bouwtechniek.