Jonge ingenieurs zetten grote stappen in de waterwereld

Bij Enginear creëren wij carrières voor jonge ingenieurs. Zo ook de carrières van Jordi Eshuis, John Geluk en Bente Hof. Drie jonge ingenieurs met drie totaal verschillende achtergronden. Zo heeft Jordi Bedrijfskunde gestudeerd, studeert John Civiele Techniek en is Bente druk bezig met haar opleiding Bouwkunde. Met z’n drieën gingen zij aan de slag bij Vitens als technisch werkstudent Datamanagement Drinkwater. Jordi en John vertellen hun verhaal!

Op zoek naar een baan

 Jordi: Nadat ik in februari 2017 was afgestudeerd ben ik op zoek gegaan naar een baan. Aangezien Enginear zich richt op technische studenten en jonge ingenieurs en ik Bedrijfskunde heb gestudeerd kende ik Enginear nog niet. Via een kennis van mij hoorde ik dat ze bij Enginear op zoek waren naar een werkstudent Datamanagement en Drinkwater. De functie sprak mij direct aan en ik besloot om contact op te nemen met één van de accountmanagers van Enginear. Ik ben vervolgens bij Enginear op kantoor langsgegaan voor een persoonlijk carrière adviesgesprek en heb daar ook de persoonlijke stijltest ingevuld. Ik vond het fijn om deze test te maken en ik herkende mijzelf zeker in de uitslag van de test!

John: In december 2016 ben ik aanwezig geweest bij het Carrière Evenement van Enginear op de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Tijdens dit evenement bereidt Enginear je voor op de fase na het afstuderen: ga je een master volgen of ga je aan het werk. Voorafgaand aan het evenement had ik mijn cv geüpload voor een persoonlijke cv-check. Op basis van mijn cv heeft Enginear toen contact met mij gezocht voor een leuke bijbaan. Daarnaast is mijn broer ook via Enginear aan het werk gegaan. Ik had dus al positieve verhalen gehoord!

Aan de slag!

Claire: Ik ben planvormer bij Vitens en samen met mijn team ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering van de infrastructuurtoetsen en -plannen voor het Vitens gebied. Al zo’n 10 jaar hadden wij behoefte aan specifieke data van de productiebedrijven. De data die wij hadden was zo achterhaald dat we daar niks meer mee konden. Daarom hebben wij besloten om Enginear in te schakelen. De accountmanager die ons hielp bij het invullen van de vacature, Arjan de Graaf, kende ik al van vroeger. Daardoor wist ik meteen dat het goed zat.
Via Enginear zijn Jordi, John en Bente bij Vitens op gesprek gekomen. Hoewel het gebruikelijk is dat de accountmanager er tijdens zo’n gesprek bij is, was dat in dit geval niet nodig. Het was fijn dat Arjan dit van tevoren goed heeft weten in te schatten!

John: Medio september 2017 ben ik gestart bij Vitens. De start bij Vitens verliep onwijs soepel. De “rompslomp” wordt je door Enginear compleet uit handen genomen en het proces waarbij Enginear alles overdraagt aan Vitens ging heel geleidelijk. Twee weken nadat ik was gestart kwam Jordi het team versterken en halverwege oktober kwam ook Bente erbij. Met z’n drieën waren wij de brug tussen de medewerkers op locatie en de medewerkers op kantoor.

Jordi: John en Bente gingen met z’n tweeën het hele werkgebied door om de productiebedrijven te bezoeken en de benodigde gegevens op te halen. Zelf bezocht ik binnen Vitens de verschillende kantoorlocaties en zorgde ik ervoor dat de data die John en Bente hadden verzameld juist werd verwerkt. Daarnaast hield ik mij bezig met de administratieve zaken en was het mijn taak om het overzicht te bewaren.

John: In mijn periode bij Vitens heb ik ontzettend veel geleerd, zowel over de manier waarop ons drinkwater wordt gemaakt als ook over mijzelf. Door als werkstudent aan de slag te gaan ben ik er onder andere achter gekomen welke positie ik aanneem binnen een team. Daarnaast heb ik geleerd hoe je moet communiceren met verschillende partijen en mensen met verschillende niveaus: je moet je vraag of boodschap telkens blijven aanpassen aan de persoon die tegenover je zit. Verder werken er zo’n 1400 mensen bij Vitens. Het is leuk om te zien hoe het eraan toe gaat in zo’n grote organisatie. Zelf had ik al wat werkervaring bij kleinere organisaties. Je ontdekt daardoor goed wat voor soort organisatie er bij jou past.

Jordi: Net als John heb ik een hoop geleerd over de manier waarop drinkwater wordt gemaakt. Daarnaast heeft deze werkervaring er ook voor gezorgd dat ik uit mijn comfortzone moest komen. Ik ben van nature redelijk introvert: ik stap niet snel op anderen af en stel mezelf ook niet zo snel open. Hier ben ik erachter gekomen dat het ook anders kan, ik ben hier echt in gegroeid. Ten slotte heb ik door deze werkervaring ook de bevestiging gekregen dat ik erg nauwkeurig ben, dat ik goed het overzicht kan bewaren en dat dit ook echt iets is wat ik leuk vind.

Het contact met Enginear

John: Nadat ik bij Vitens ben gestart heb ik nog een aantal keer contact gehad met Arjan, mijn contactpersoon bij Enginear. Arjan belde eens in de zoveel tijd om te vragen hoe het ging en we hebben een aantal weken nadat ik was gestart nog een evaluatiegesprek gepland. Het is duidelijk dat ze bij Enginear oprecht geïnteresseerd zijn in jou als persoon, in de functie die bij jou past en je functioneren. Het is niet puur zakelijk en dat is fijn om te merken.

Jordi: Ik heb zowel tijdens mijn werk bij Vitens als daarna regelmatig contact gehad met Arjan. Na mijn start bij Vitens nam Arjan met name contact op om te zien hoe het ervoor stond. Na die tijd hebben we nog meerdere keren contact gehad over een volgende stap voor mij. Ik heb toen ook nog met een paar andere medewerkers van Enginear gesproken.

Claire: Ook nadat Jordi, John en Bente waren gestart hebben we goed contact gehouden met onze accountmanager bij Enginear. Arjan bleef betrokken bij de technische werkstudenten en informeerde regelmatig naar hoe het ging. Tussendoor is Arjan nog bij ons langs gekomen om ons te coachen in de onderlinge samenwerking. Het was fijn om via één partij een team van technische werkstudenten in te kunnen zetten. Als wij in de toekomst weer op zoek gaan naar jonge ingenieurs dan zou ik Enginear zeker weer inschakelen!