Van relevante bijbaan tot startersfunctie

Bij Enginear geven wij jonge ingenieurs de mogelijkheid om vanuit zelfreflectie loopbaankeuzes te maken en hiermee het juiste fundament voor de toekomst aan te leggen. Wij brengen de startende ingenieur in contact met bedrijven die bij hem of haar passen en wanneer wij een geschikte match hebben gevonden kun je rechtstreeks bij het bedrijf in dienst treden. Aniek Borgeld is één van de ingenieurs die via Enginear aan het werk is gegaan. 

Aniek is in 2008 begonnen met een wo-opleiding Bouwkunde. Hoewel ze haar bachelor wel heeft afgemaakt vond ze de opleiding net iets teveel gericht op de architectuur. Daarom heeft Aniek ervoor gekozen om haar master in een hele andere richting te doen. Ze wilde een overstap maken naar de Civiele Techniek. De master die Aniek uiteindelijk heeft gekozen was de master Building Engineering, dit vanwege haar voorkeur voor gebouwen. Toen ook het einde van deze studie in zicht kwam heeft ze Enginear ingeschakeld. Ze vertelt over haar ervaring.

“Tijdens mijn master begon ik me te oriënteren op de arbeidsmarkt. Oneindig veel bedrijven met veel verschillende functies zijn de revue gepasseerd. Hoe kom je erachter bij welk bedrijf je past en waar je sterke kanten en ambities liggen? Ik wilde graag als technisch werkstudent binnen mijn vakgebied aan de slag om hier achter te komen. Na Enginear te hebben gesproken op de Civiele Bedrijvendagen op de TU Delft hebben we een kennismakingsgesprek gepland. De benadering van Enginear in de zoektocht naar een bijbaan bleek persoonlijk. Aan de hand van een adviesgesprek en een persoonlijke stijltest wordt richting gegeven aan het type werk en het soort bedrijf wat bij jou past. Op basis hiervan zoekt Enginear naar een bedrijf wat overeenkomt met jouw persoonlijke profiel. Een prettige manier van werken!”

“Tijdens de sollicitatieprocedure word je voorzien van tips zodat je goed voorbereid bij het gesprek aankomt. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik de baan bij Pieters Bouwtechniek in Delft heb gekregen. Pieters is een toonaangevend ingenieursbureau in constructieadvies. Ik heb hier de laatste maanden van mijn master parttime gewerkt. Ik heb hier de bevestiging gevonden die ik zocht, zowel het bedrijf als de werkzaamheden vond ik erg leuk. Na mijn afstuderen ben ik dan ook fulltime in dienst gegaan bij het bedrijf waar ik als werkstudent via Enginear begonnen ben!”