Masterclass 'Doorstuderen of aan het werk?'- Saxion Enschede, 2024 - Enginear

Masterclass ‘Doorstuderen of aan het werk?’- Saxion Enschede, 2024

Locatie: Saxion Enschede
Begindatum: 20 maart 2024

In samenwerking met studievereniging Construct organiseert Enginear op het Saxion Enschede een masterclass gericht op de periode na het afstuderen. Ga je na het behalen van jouw bachelor diploma aan het werk of wil je doorstuderen? 

De masterclass bestaat uit twee onderdelen die na elkaar gegeven worden. Je kunt er voor kiezen om er bij één of bij allebei de workshops aanwezig te zijn.

VERVOLGSTUDIE

Ga je liever doorstuderen en ben je benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn na het hbo? Kies dan voor de workshop "Vervolgstudie". Deze wordt gegeven door Aniek van Vliet voor Bouwkunde studenten en door Laurie van Bemmel voor Civiele Techniek studenten. Na het HBO doorstuderen in een vervolgstudie aan één van de universiteiten of overweeg je een deeltijdopleiding? Leer welke masters zijn er, wat de studielast is en wat is het verschil tussen Delft, Eindhoven, Wageningen of Twente? Ook zullen er masterstudenten aanwezig zijn die vertellen over de ervaringen die zij hebben opgedaan met het schakelen van het hbo naar een master. Er zal voldoende ruimte zijn om de alumni vragen te stellen over hun ervaringen. 

Geïnteresseerd in het volgen van een master en wil je rustig nog eens alle informatie teruglezen? Deelnemers van de workshop 'Vervolgstudie' zullen na afloop gratis de Nederlandstalige mastervoorlichtingsgids van Enginear ontvangen. 

AAN HET WERK

Als jij interesse hebt om na je studie de eerste stap naar de arbeidsmarkt te zetten, kies dan voor de workshop "Aan het werk". Je overweegt om na de studie op zoek te gaan naar een leuke baan. Maar hoe weet je wat bij jou past, waar liggen je interesses, waar krijg je energie van en wat zijn je passies? Hoe kan jij jezelf in een motivatiebrief profileren ten opzichte van de rest van jouw klasgenoten? Leer onderbouwen vanuit je eigen drijfveren, wees bewust van jouw passies en kies je eigen weg. Arjan neemt je mee in een presentatie gericht op de vraag “Wat kan ik verwachten van mijn eerste baan?”. De presentatie helpt starters op de arbeidsmarkt bewuster te worden in hun zoektocht naar een passende functie. 

In verband met onze voorbereiding horen wij graag bij welke workshop(s) jij aanwezig zult zijn. Aanmelden kan door op de oranje knop Inschrijven te klikken onderaan de pagina.

De workshop zal gepland worden in je rooster.

Datum:

Mastervoorlichting:

Masterclass "Aan het werk:


InschrijvenofStel een vraag


Delen