Training "Hoe vind ik een passende stage?" - Bouwkunde, Saxion 2023 - Enginear

Training “Hoe vind ik een passende stage?” – Bouwkunde, Saxion 2023

Locatie: Saxion Enschede
Begindatum: 1 december 2023

Tijdens jouw opleiding kom je door middel van de praktijkstages in aanraking met het bedrijfsleven. Deze periodes zijn zeer waardevol voor de start van jouw carrière! Enginear in samenwerking met docent Sabine Elferink exclusief voor de tweedejaars studenten Bouwkunde een training geven. Deze trainingsochtend zal plaatsvinden op vrijdag 1 december.

Hoe vind ik een passende stage? 

Ten eerste is het belangrijk dat je goed van jezelf weet bij wat voor bedrijf je stage wilt lopen. Wat is er allemaal mogelijk in jouw vakgebied? Laurie van Bemmel leert jou over hoe je daar voor jezelf achter kunt komen. Wat zijn de leermogelijkheden bij bedrijven en hoe creëer je zelf een leuke stage. Denk hierbij ook aan onderwerpen zoals jouw persoonlijkheid, passies en drijfveren die jou gaan helpen om erachter te komen welke stage echt bij jou past! Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je deze zelfkennis kunt inzetten in jouw zoektocht naar een stagebedrijf. 

Hoe bereid ik mijn sollicitatie voor? 

De eerste stap om een goede indruk te maken bij een potentiële werkgever is door middel van je Curriculum Vitae (CV). In de training krijg je belangrijke tips over het opstellen van jouw CV en LinkedIn van Bente van der Brug. Daarnaast bereiden we het sollicitatiegesprek voor. Hoe zorg je dat jij positief opvalt en die droomstage bemachtigt? De wijze van solliciteren maakt vaak het verschil tussen een succesvolle start of een afwijzing. Onderwerpen die tijdens de presentatie aan bod komen zijn: basisvaardigheden van het voeren van een gesprek, hoe maak je effectief gebruik van jouw expertise, persoonlijkheid, motivatie en de voorbereiding van de sollicitatie.

Voor deelname kun jij je aanmelden door op onderstaande knop "Inschrijven" te klikken. 

Achteraf krijg jij digitaal een handige hand-out met tips voor jouw CV. Ook vind je hier de mogelijkheid voor persoonlijke feedback op jouw CV van één van onze loopbaanadviseurs. 

Enginear staat dagelijks in contact met junior werkzoekenden binnen het vakgebied van de gebouwde omgeving en heeft na jarenlange ervaring een uitstekend beeld van de manier waarop bedrijven (projectleiders, bedrijfsleiders, HR-managers of directeuren van aannemers en adviesbureaus) jouw CV lezen en interpreteren. 


InschrijvenofStel een vraag


Delen