Trainingsochtend 'Hoe vind ik een passende stage?' 2024 - Saxion Bouwkunde - Enginear

Trainingsochtend ‘Hoe vind ik een passende stage?’ 2024 – Saxion Bouwkunde

Locatie: Saxion Enschede
Begindatum: 1 april 2024

Enginear zal in samenwerking met docent Corina Punte exclusief voor de tweedejaars studenten Bouwkunde een training komen geven. De studenten zullen in twee trainingen informatie en tips krijgen omtrent solliciteren en het vinden van een passende stage. Deze trainingsochtend zal plaatsvinden op 18 Mei.

Hoe vind ik een passende stage? 

Ten eerste is het belangrijk dat je goed van jezelf weet bij wat voor bedrijf je stage wilt lopen. Aniek van Vliet leert jou over hoe je daar voor jezelf achter kunt komen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals jouw persoonlijkheid, passies en drijfveren die jou gaan helpen om erachter te komen welke stage echt bij jou past! Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je deze zelfkennis kunt inzetten in jouw zoektocht naar een stagebedrijf. 

Hoe maak ik een goed CV? 

Een andere manier om een goede indruk te maken bij een potentiële werkgever is door middel van je Curriculum Vitae (CV). Naast een training met algemene tips over het opstellen van een CV, laten we jou graag gebruik maken van de mogelijkheid om jouw CV persoonlijk te laten checken tijdens de training.

Hoe voer ik een goed sollicitatiegesprek?

De eerste indruk die jij achterlaat bij solliciteren is vaak essentieel. Hoe zorg je dat jij positief opvalt en die droomstage bemachtigt? De wijze van solliciteren maakt vaak het verschil tussen een succesvolle start of een afwijzing. Onderwerpen die tijdens de presentatie aan bod komen zijn: basisvaardigheden van het voeren van een gesprek, hoe maak je effectief gebruik van jouw expertise, persoonlijkheid, motivatie en de voorbereiding van de sollicitatie. Tijdens deze training oefen je samen met Pleun Corman en aantal sollicitatieskills! 

Datum, tijdstip en locatie

Datum en tijdstip:

Locatie:


Stuur mij de gidsofStel een vraag


Delen