Trainingsochtend 'Hoe vind ik een passende stage?' feb 23 - Hogeschool Rotterdam - Enginear

Trainingsochtend ‘Hoe vind ik een passende stage?’ feb 23 – Hogeschool Rotterdam

Begindatum: 21 februari 2023

Enginear zal in samenwerking met docent Jint Wuite exclusief voor de tweedejaars studenten Bouwkunde een twee presentaties geven. De studenten zullen in deze rondes informatie en tips krijgen omtrent solliciteren en het vinden van een passende stage. Deze trainingen zullen plaatsvinden in februari en maart 2022. Houd je rooster in de gaten om te weten in welke groep en volgorde jij bent ingedeeld.

Hoe vind ik een passende stage? 

Ten eerste is het belangrijk dat je goed van jezelf weet bij wat voor bedrijf je stage wilt lopen. Binnen de bouwkunde heb je heel veel verschillende soorten bedrijven, waardoor de keuze best ingewikkeld kan zijn! Laurie van Bemmel leert jou over hoe je daar voor jezelf achter kunt komen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals jouw persoonlijkheid, passies en drijfveren die jou gaan helpen om erachter te komen welke stage echt bij jou past! Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je deze zelfkennis kunt inzetten in jouw zoektocht naar een stagebedrijf. Bijvoorbeeld door een goede pitch in het sollicitatiegesprek of een pakkende motivatiebrief.

Hoe maak ik een gebruik van LinkedIn? 

In maart gaan we in op jouw LinkedIn pagina. Naast het meer traditionele cv wordt er door bedrijven steeds meer gebruikt gemaakt van het medium LinkedIn voor de recruitment van hun stagiaires en starters. LinkedIn is daarom belangrijk om een goede indruk te maken bij een potentiële werkgever! Naast een training met algemene tips over het opstellen van een LinkedIn-pagina door loopbaanadviseur Aniek van Vliet laten we jou graag gebruik maken van de mogelijkheid om jouw profiel persoonlijk te laten checken. Enginear staat dagelijks in contact met junior werkzoekenden binnen het vakgebied van de gebouwde omgeving en heeft na jarenlange ervaring een uitstekend beeld van de manier waarop bedrijven (projectleiders, bedrijfsleiders, HR-managers of directeuren van aannemers en adviesbureaus) jouw profiel lezen en interpreteren. 

Datum, tijdstip en locatie

Datum en tijdstip: wordt nog bekend gemaakt – kijk in jouw rooster!

Locatie: hopelijk op de Hogeschool – afhankelijk van de laatste maatregelen


InschrijvenofStel een vraag


Delen