Workshopmiddag "Hoe vind ik een passende stage?" - Hogeschool Utrecht 2024 - Enginear

Workshopmiddag “Hoe vind ik een passende stage?” – Hogeschool Utrecht 2024

Locatie: Hogeschool Utrecht
Begindatum: 1 april 2024

Enginear zal op de Hogeschool Utrecht in samenwerking met docente Maike Mertens exclusief voor de tweedejaars studenten van Built Environment drie presentaties geven. In drie rondes verzamel je informatie en tips omtrent solliciteren en het vinden van een passende stage.

Hoe vind ik een passende stage? 

Ten eerste is het belangrijk dat je goed van jezelf weet bij wat voor bedrijf je stage wilt lopen. Samen met Aniek van Vliet, leer je over hoe je daar voor jezelf achter kunt komen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals jouw persoonlijkheid, passies en drijfveren die jou gaan helpen om erachter te komen welke stage echt bij jou past! Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je deze zelfkennis kunt inzetten in jouw zoektocht naar een stagebedrijf. 

Hoe voer ik een goed sollicitatiegesprek?

De eerste indruk die jij achterlaat bij solliciteren is vaak essentieel. Hoe zorg je dat jij positief opvalt en die droomstage bemachtigt? De wijze van solliciteren maakt vaak het verschil tussen een succesvolle start of een afwijzing. Onderwerpen die tijdens de presentatie aan bod komen zijn: basisvaardigheden van het voeren van een gesprek, hoe maak je effectief gebruik van jouw expertise, persoonlijkheid, motivatie en de voorbereiding van de sollicitatie. Laurie van Bemmel oefent samen met jou een aantal sollicitatieskills! 

Hoe maak ik een goed CV? 

Een andere manier om een goede indruk te maken bij een potentiële werkgever is door middel van je Curriculum Vitae (CV). Naast een training met algemene tips over het opstellen van een CV van Pleun Corman laten we jou graag gebruik maken van de mogelijkheid om jouw CV persoonlijk te laten checken. Enginear staat dagelijks in contact met junior werkzoekenden binnen het vakgebied van de gebouwde omgeving en heeft na jarenlange ervaring een uitstekend beeld van de manier waarop bedrijven (projectleiders, bedrijfsleiders, HR-managers of directeuren van aannemers en adviesbureaus) jouw CV lezen en interpreteren. 

Schrijf je in en ontvang per mail het materiaal en de hand-outs na de training.

Via je rooster en Canvas word je op de hoogte gehouden van het precieze tijdsschema en in welk lokaal jij bent ingedeeld. Tot dan!


InschrijvenofStel een vraag


Delen