Workshops 'Hoe vind ik een passende stage?' aug 22 - RO, Hogeschool Rotterdam - Enginear

Workshops ‘Hoe vind ik een passende stage?’ aug 22 – RO, Hogeschool Rotterdam

Begindatum: 30 augustus 2022

Enginear zal in samenwerking met docente Vera Bevaart exclusief voor de tweedejaars studenten Ruimtelijke Ordening een drieluik aan presentaties geven. De studenten zullen in drie rondes informatie en tips krijgen omtrent solliciteren en het vinden van een passende stage. Houd je rooster in de gaten om te weten in welke groep en volgorde jij bent ingedeeld.

Hoe vind ik een passende stage? 

Ten eerste is het belangrijk dat je goed van jezelf weet bij wat voor bedrijf je stage wilt lopen. Benjamin Plasschaert leert jou over hoe je daar voor jezelf achter kunt komen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals jouw persoonlijkheid, passies en drijfveren die jou gaan helpen om erachter te komen welke stage echt bij jou past! Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je deze zelfkennis kunt inzetten in jouw zoektocht naar een stagebedrijf. 

Hoe voer ik een goed sollicitatiegesprek?

De eerste indruk die jij achterlaat bij solliciteren is vaak essentieel. Hoe zorg je dat jij positief opvalt en die droomstage bemachtigt? De wijze van solliciteren maakt vaak het verschil tussen een succesvolle start of een afwijzing. Onderwerpen die tijdens de presentatie aan bod komen zijn: basisvaardigheden van het voeren van een gesprek, hoe maak je effectief gebruik van jouw expertise, persoonlijkheid, motivatie en de voorbereiding van de sollicitatie. Tijdens deze training oefen je samen met recruiter Lisa van der Schelde een aantal sollicitatieskills! 

Hoe maak ik een goed CV? 

Een andere manier om een goede indruk te maken bij een potentiële werkgever is door middel van je Curriculum Vitae (CV). Naast een training met algemene tips over het opstellen van een CV door loopbaanadviseur Laurie van Bemmel, laten we jou graag gebruik maken van de mogelijkheid om jouw CV persoonlijk te laten checken. Enginear staat dagelijks in contact met junior werkzoekenden binnen het vakgebied van de gebouwde omgeving en heeft na jarenlange ervaring een uitstekend beeld van de manier waarop bedrijven (projectleiders, bedrijfsleiders, HR-managers of directeuren van aannemers en adviesbureaus) jouw CV lezen en interpreteren. 

Datum, tijdstip en locatie

Datum en tijdstip: wordt nog bekend gemaakt.


InschrijvenofStel een vraag


Delen