Workshops 'Hoe vind ik een passende stage?' sep 22 - RO, Hogeschool Rotterdam - Enginear

Workshops ‘Hoe vind ik een passende stage?’ sep 22 – RO, Hogeschool Rotterdam

Begindatum: 1 september 2022

Enginear zal in samenwerking met docente Vera Bevaart exclusief voor de tweedejaars studenten Ruimtelijke Ordening een tweeluik aan presentaties geven. De studenten zullen in twee rondes informatie en tips krijgen omtrent solliciteren en het vinden van een passende stage. Deze trainingsmiddag zal plaatsvinden in september 2022. Houd je rooster in de gaten om te weten in welke groep en volgorde jij bent ingedeeld.

Hoe vind ik een passende stage? 

Ten eerste is het belangrijk dat je goed van jezelf weet bij wat voor bedrijf je stage wilt lopen. Laurie van Bemmel leert jou over hoe je daar voor jezelf achter kunt komen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals jouw persoonlijkheid, passies en drijfveren die jou gaan helpen om erachter te komen welke stage echt bij jou past! Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je deze zelfkennis kunt inzetten in jouw zoektocht naar een stagebedrijf. Waar vind je vacatures en hoe kun je bedrijven het beste benaderen met de vraag of ze plek hebben voor jou?

Hoe voer ik een goed sollicitatiegesprek + CV, LinkedIn en motivatiebrief?

De eerste indruk die jij achterlaat bij solliciteren is vaak essentieel. Hoe zorg je dat jij positief opvalt en die droomstage bemachtigt? De wijze van solliciteren maakt vaak het verschil tussen een succesvolle start of een afwijzing. Onderwerpen die tijdens de presentatie aan bod komen zijn: basisvaardigheden van het voeren van een gesprek, hoe maak je effectief gebruik van jouw expertise, persoonlijkheid, motivatie en de voorbereiding van de sollicitatie. Tijdens deze training oefen je samen met recruiter Pleun Corman een aantal sollicitatie skills! Daarnaast zoomen we in op de documenten (cv, brief) en andere tools (LinkedIn) die op je pad komen tijdens het solliciteren!

Datum, tijdstip en locatie

Donderdag 1 september tussen 13:00 – 16:00 uur.

Locatie: check je rooster voor de lokalen


InschrijvenofStel een vraag


Delen