Masterclass ‘Doorstuderen of aan het werk?’- Hogeschool Utrecht, dec 2020

Locatie: Hogeschool Utrecht
Begindatum: 2 december 2020

In samenwerking met opleidingscoördinator Debby Goedknegt organiseert Enginear op de Hogeschool Utrecht een masterclass gericht op de periode na het afstuderen. Ga je na het behalen van jouw bachelor diploma aan het werk of wil je doorstuderen? Ter voorbereiding organiseert de HU een carrière evenement ter oriëntatie op deze keuze.

De masterclass bestaat uit drie onderdelen, waarvan de twee mastervoorlichtingspresentaties tegelijkertijd plaatsvinden. Het is daarom de bedoeling dat jij een keuze maakt welke workshop jij het liefst bij wilt wonen. In verband met onze voorbereiding horen wij graag bij welke workshop jij aanwezig zult zijn. Geef ons jouw keuze aan op het inschrijfformulier. Hieronder een beschrijving per workshop:

 

AAN HET WERK

Als jij overweegt om na je studie de arbeidsmarkt te betreden, kies dan voor de workshop "Aan het werk" gegeven door Arjan de Graaf. Hoe weet je wat bij jou past, waar liggen je interesses, waar krijg je energie van en wat zijn je passies? Hoe verloopt de salarisonderhandeling bij een startersfunctie en wat zijn nou voor- en nadelen van een traineeship? Voor welke beslissingen en situaties kom jij straks te staan in de zoektocht naar een eerste baan en wat is jouw positie op de arbeidsmarkt als jong ingenieur? Arjan helpt starters op de arbeidsmarkt bewuster te worden in hun zoektocht naar een passende functie. 

 

VERVOLGSTUDIE

Ga je liever doorstuderen en ben je benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn na het hbo? Kies dan voor de workshop "Vervolgstudie". Deze wordt gegeven door Laurie van Bemmel voor studenten die een (steden-)bouwkundige master overwegen. Marjolein Reenalda geeft de mastervoorlichting Civiele Techniek met daarin ook masters op het gebied van geo-informatie, planologie en mobiliteit. Na het hbo doorstuderen aan één van de universiteiten of overweeg je een deeltijdopleiding? Leer welke masters zijn er, wat de studielast is en wat het verschil is tussen Delft, Eindhoven, Wageningen of Twente. Ook zullen er masterstudenten aanwezig zijn die vertellen over de ervaringen die zij hebben opgedaan met het schakelen van het hbo naar een master. Er zal voldoende ruimte zijn om de alumni vragen te stellen over hun ervaringen. 

 

Geïnteresseerd in het volgen van een master en wil je rustig nog eens alle informatie teruglezen? Deelnemers van de workshop 'Vervolgstudie' zullen na afloop gratis de Nederlandstalige mastervoorlichtingsgids van Enginear ontvangen. 

Planning carrière evenement

15:30 – 17:00 – Mastervoorlichting Bouwkunde en Stedenbouw OF

15:3017:00 – Mastervoorlichting Civiele Techniek, ROP en Geo-informatie

17:00 – 18:00 – Masterclass 'Aan het Werk'

De workshops vinden allemaal online plaats

Schrijf je in voor de workshops die het best passen bij jouw interesses en we zien elkaar in MS Teams!


InschrijvenofStel een vraag


Delen