Hoe gaan wij te werk?

Ga jij binnenkort afstuderen of heb jij onlangs jouw diploma behaald? Dan helpen wij jou graag bij het zetten van de eerste stap op de arbeidsmarkt.

Bij Enginear vinden wij het belangrijk dat een loopbaankeuze bewust wordt gemaakt. Daarom kun je gratis en vrijblijvend langskomen voor een carrière adviesgesprek bij ons op kantoor. Middels dit gesprek helpen wij jou bij de ontdekking van jouw beste carrièrekeuze! Hiervoor maken wij gebruik van een fundament. Het fundament van jouw carrière bestaat uit drie pijlers: je persoonlijke stijl, je drijfveren en je expertise.

Jouw persoonlijke stijl.

Deze wordt gevormd door een combinatie van vier basisstijlen: Actie, Expressie, Analyse en Harmonie. Aan iedere basisstijl, of combinatie van basisstijlen heeft Enginear diverse technisch gerichte functies gekoppeld. Om te zien op welke van deze vier basisstijlen jij het hoogst scoort hebben wij een persoonlijke stijltest ontwikkeld. Deze test legt het geheel van karaktertrekken dat aan de basis van het gedrag ligt bloot. Op basis hiervan kunnen wij jouw werkgedrag voorspellen en/of nader verklaren. Middels jouw scores kunnen wij een advies geven over het soort functie dat het beste bij jou past.

Jouw drijfveren.

Hierbij moet je denken aan normen, waarden en zaken waar jij veel energie van krijgt. Jouw drijfveren vormen de basis voor een verduidelijking van welke werkcultuur en welk soort bedrijf er bij jou past. Door middel van een zelf ontwikkelde drijfverentest meten wij welke natuurlijke drijfveren jouw carrièreperspectief mede kunnen voorspellen.

Jouw expertise.

Bij je expertise gaat het om jouw opleiding(en), je kennis en je reeds opgedane ervaringen. Om hier een goed beeld van te krijgen zullen wij jouw cv tijdens het carrière adviesgesprek stap voor stap doorlopen.

Op basis van het carrière adviesgesprek bij ons op kantoor, de uitslagen van de testen en jouw wensen kan Enginear jou adviseren over carrièremogelijkheden en loopbaankeuzes. Wij delen onze kennis over de arbeidsmarkt en het werkveld, geven tips met betrekking tot de planning van het gehele sollicitatietraject en bespreken de consequenties van bepaalde keuzes.

De medewerkers van Enginear die jou adviseren hebben een achtergrond in de techniek of de psychologie en zijn hierdoor specialist in het maken van loopbaankeuzes in het vakgebied van de gebouwde omgeving. Op jouw verzoek zullen zij binnen ons netwerk actief op zoek gaan naar de structurele baan die bij jou past. Hierbij geven wij een trajectgarantie af. Samen met jou zullen wij alle fases doorlopen om zo tot de beste inhoudelijke keuze te komen!