Hoe gaan wij te werk?

Bij Enginear vinden wij het belangrijk dat studie- en loopbaankeuzes bewust worden gemaakt. Daarom kun je gratis en vrijblijvend langskomen voor een gefundeerd advies met als uitgangspunt een zelfontwikkelde persoonlijke stijltest (zie toelichting hieronder). Op basis van het gesprek en de uitslag van de test kan Enginear jou adviseren over studies, stages, doorstuderen, afstuderen en de arbeidsmarkt.

Daarnaast helpen wij jou graag bij het vinden van een relevante bijbaan in jouw vakgebied. Door tijdens je studie twee tot vijf dagen per week als technisch werkstudent aan de slag te gaan kom jij erachter wat er echt bij jou past!

Het adviesgesprek

Tijdens een adviesgesprek bij ons op kantoor begeleiden wij jou bij het leggen van de basis van jouw beste carrièrekeuze! Hiervoor maken wij gebruik van een fundament. Het fundament van jouw carrière bestaat uit drie pijlers: je persoonlijke stijl, je drijfveren en je expertise.
Tijdens dit adviesgesprek zoomen wij in op jouw persoonlijke stijl. Wanneer jij jouw studie hebt afgerond en je op zoek gaat naar een structurele baan zullen wij dieper ingaan op jouw drijfveren en jouw expertise.

Jouw persoonlijke stijl

De persoonlijke stijl wordt gevormd door een combinatie van vier basisstijlen: Actie, Expressie, Analyse en Harmonie. Aan iedere basisstijl, of combinatie van basisstijlen heeft Enginear diverse technisch gerichte functies gekoppeld. Om te zien op welke van deze vier basisstijlen jij het hoogst scoort hebben wij een persoonlijke stijltest ontwikkeld. Deze test legt het geheel van karaktertrekken dat aan de basis van het gedrag ligt bloot. Op basis hiervan kunnen wij jouw werkgedrag voorspellen en/of nader verklaren.

Middels jouw scores kunnen wij een advies geven over het soort functie dat het beste bij jou past. Hoe zit jij in elkaar en wat zou op basis van deze resultaten een geschikte plek zijn om jouw eerste werkervaring op te doen.

Daarnaast kijken wij naar de doelen die jij wilt behalen. Kom jij introvert over en wil jij graag wat assertiever worden? Wil jij gaan ontdekken of dit de functie is waar je straks in wilt starten? Hoef jij geen stage te lopen, maar wil je toch graag praktijkervaring opdoen?

De medewerkers van Enginear die jou adviseren hebben een achtergrond in de techniek of de psychologie en zijn hierdoor specialist in het maken van studie- en loopbaankeuzes in het vakgebied van de gebouwde omgeving. Op jouw verzoek zullen zij binnen ons netwerk actief op zoek gaan naar de baan die bij jou past.

Vele technische werkstudenten zijn jou voorgegaan, enkele ervaringen op een rij:

Ik belde Enginear op en ik had binnen twee dagen een afspraak op het kantoor.”

“Enginear biedt een geheel vrijblijvend gesprek aan, het enige risico dat je loopt is een prettig gesprek en veel nieuwe inzichten.”

“Enginear heeft mij geholpen met het vinden van een bedrijf dat heel goed aansluit bij mijn eigen waarden.”

“Wanneer je nog niet precies weet in welke functie je terecht wilt komen is een gesprek bij Enginear heel verhelderend, ik zou het zo weer doen!”

“Bij Enginear zijn ze persoonlijk en denken ze met je mee. Niet alleen op het moment dat je een baan zoekt, maar ook wanneer je bent gestart”.

Wil jij meer ervaringsverhalen lezen? Je vindt ze hier!