Technisch werkstudent. 7 redenen om het WEL te doen! - Enginear

Technisch werkstudent. 7 redenen om het WEL te doen!

Vroeg uit je bed om vervolgens op je vrije dag aan de slag te gaan. Waarom zou je dat überhaupt doen? In dit artikel geven we 7 redenen om wel een bijbaan als werkstudent te nemen naast je studie.

#1 Netwerken
Gedurende de periode dat je werkt kom je in contact met veel verschillende mensen. Hierdoor bouw je al snel een groot professioneel netwerk op binnen jouw vakgebied. Die kun je na jouw studie weer mooi inzetten om gemakkelijker jouw ideale job te krijgen!

#2 Oriëntatie en sollicitatie
Welke werkzaamheden vind ik leuk binnen mijn studiegebied? Wat voor werk is er binnen mijn studiegebied? Doordat je aan het werk bent binnen jouw werkveld leer je je te oriënteren op de arbeidsmarkt en zie je wat je wel of niet leuk vindt. Handig om nu alvast te weten. Daarnaast doe je ervaring op met solliciteren. Hoe kom je voor de dag en op wat voor vragen kan je rekenen tijdens sollicitatiegesprekken? Zo laat je bij je volgende sollicitatiegesprek alle concurrentie mijlenver achter je.

#3 De link tussen theorie en praktijk
Tijdens je studie leer je over veel verschillende dingen. Meestal is het allemaal theoretisch. Je ziet af en toe wel wat beelden, maar je ziet het niet altijd in het echt. Bij een bijbaan als technische werkstudent komen er verschillende werkzaamheden aan bod waarover je geleerd hebt tijdens je studie. Zo krijg je een beter begrip van de link tussen theorie en praktijk. Dit maakt gelijk de theorie een stuk leuker en interessanter.

#4 Wennen aan het werkritme
Het werkende leven is anders en daar moet je aan wennen. Een bijbaan als technische werkstudent geeft je een goed beeld van hoe zo’n werkritme eruit ziet.

#5 Relevante werkervaring = CV bonus
Naast dat je geld verdient voor het werk dat je doet, doe je relevante werkervaring op binnen jouw vakgebied. Dit zorgt niet alleen maar voor extra ervaring op je CV, maar zo leer je ook nog eens extra vaardigheden die je kan gebruiken voor later. Zo vergroot je de kans om sneller een baan te vinden die bij je past en zorg jij ervoor dat die droombaan je zo meteen niet ontglipt. Want jij hebt net een paar streepjes voor op de rest!

#6 Vind jouw sterktes en zwaktes
Door de werkzaamheden heen kom je erachter waar je goed in bent en waar je nog in kan groeien. Zo weet je wat jouw krachten zijn en waar je nog aan kan werken.

#7 Ik mag blijven!
Als je jezelf van een goede kant laat zien aan het bedrijf, kan het zo zijn dat je mag blijven. Vind je het bedrijf niks? Dan weet je dat ook weer. Ook een minder goede ervaring is een ervaring. Zo leer je steeds meer welke bedrijven en wat voor soort bedrijven bij je passen.

Genoeg redenen om WEL voor een bijbaan als technische werkstudent te kiezen dus! Daarnaast zijn technische werkstudenten banen ook gewoon heel erg leuk om te doen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, of welke technische bijbanen wij hebben binnen jouw werkveld? Kijk dan eens tussen onze vacatures neem contact op met Annick via annick@enginear.nl of op: 0638679012.