Blog: Een kijkje achter de schermen | Enginear

Een kijkje achter de schermen

De ervaringen van Kim Lek

Als (toekomstig) medewerker van Enginear heb je veel contact met mijn collega’s van het recruitment- en accountmanagementteam. Pas nadat jij het goede nieuws hebt ontvangen dat je kan gaan starten met een uitdagende (bij)baan komt het team van de backoffice in actie.

De naam “BACK-office” zegt het al, we zijn niet het meest bekende team van Enginear. Toch zijn we zeker niet onbelangrijk. Voor jij kan starten met jouw nieuwe uitdaging hebben wij voor de wetgeving en de inspecties meerdere documenten nodig: een opdrachtbevestiging van jouw nieuwe werkgever, een arbo-checklist, een diploma of inschrijvingsbewijs en in sommige gevallen ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wanneer wij alle gegevens binnen hebben zorgen wij dat het hele administratieve proces op de juiste manier wordt afgehandeld. Fijn voor jou want dit betekent dat jij hier verder niet naar hoeft om te kijken. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het ondertekenen van jouw arbeidscontract. Makkelijk toch!

Nadat je bent gestart zal je als Enginear medewerker regelmatig contact hebben met de backoffice. Want, niet geheel onbelangrijk, wij zorgen ervoor dat jij salaris krijgt! Bij de start ontvang je inloggegevens voor ons urenportaal. Je vult hier jouw gewerkte uren en gemaakte kilometers in en kan jouw declaraties toevoegen. Wij zullen elke dinsdag checken of alles goed in het systeem staat en zorgen er vervolgens voor dat het juiste salaris op het juiste moment op jouw rekening staat.

Met de jaarafsluiting in het vooruitzicht is de laatste maand van het jaar voor ons altijd gekkenhuis. Daarnaast is december voor de meeste mensen een dure maand en we snappen dat het daarom nog belangrijker is dat jij jouw salaris op tijd ontvangt. Wij zetten alle zeilen bij, maar als Enginear medewerker speel je zelf ook een belangrijke rol. Jij moet er namelijk voor zorgen dat jouw uren op tijd in het urenportaal worden ingevuld. Ben je met de feestdagen een paar dagen vrij, of is jouw leidinggevende afwezig? Zorg dan dat je vóór de kerstvakantie alles geregeld hebt! Geen paniek als je er niet helemaal uit komt, want wij zijn elke dag goed bereikbaar voor al jouw vragen!

Ben jij nog op zoek naar een bijbaan in jouw vakgebied of ben jij op zoek naar een uitdagende junior vacature, en lijkt het je heerlijk als wij jou hierbij helpen en alle administratieve rompslomp uit handen nemen? Op de volgende pagina’s vertellen wij hoe wij jou kunnen helpen als technisch studentstartend ingenieur en werkend ingenieur.