Hoe belangrijk is relevante werkervaring? | Enginear

Hoe belangrijk is relevante werkervaring?

“Gezocht: Ervaren werkvoorbereider met minimaal 3 jaar werkervaring”. Een zin die je tegenwoordig steeds vaker op vacatures ziet staan. Maar waarom vinden werkgevers relevante werkervaring nou zo belangrijk? Ervaring is namelijk niet zo’n concrete term en zegt ook niets over jouw behaalde resultaten. Wat maakt die ervaringen dan toch zo essentieel?

Tijdens je studie kun je op verschillende manieren relevante werkervaring opdoen. Je kunt stage lopen, je kunt vrijwilligerswerk gaan doen of je kunt een bijbaan zoeken. De manier waarop je het doet maakt niet uit, als je het maar doet. Wanneer jij tijdens je studie namelijk al met een baan bezig bent zegt dit wat over jouw persoonlijkheid. Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren. Daarnaast leer je op deze manier om te gaan met verschillende bedrijfsculturen. Je wordt je bewust van de gang van zaken binnen een bedrijf en weet hoe het is om verantwoordelijkheden te hebben. Ook je sociale vaardigheden kun je verder ontwikkelen. Je neemt deel aan vergaderingen, je legt contact met externe relaties en je leert van de ervaringen van collega’s.
Ten slotte zien potentiële werkgevers werkervaring als een sterke voorspeller. Wanneer iemand het werk dat hij moet gaan doen al drie jaar naar tevredenheid heeft gedaan is de kans dat hij het in de toekomst ook goed zal doen groot.

Wanneer jij tijdens je studie graag ervaring op wilt doen, maar geen verplichte stage op de planning hebt staan, kun je er ook voor kiezen om als werkstudent aan de slag te gaan. Wij gaan het gesprek met jou aan om te kijken wat er bij jou past, zodat wij vervolgens op zoek kunnen gaan naar de perfecte bijbaan binnen het vakgebied van je studie. Het gaat om banen voor 2 tot 5 dagen in de week. Je dagen kun je in overleg met de opdrachtgever altijd schuiven zodat je werk en studie goed met elkaar kunt combineren. Iets voor jou? Neem dan contact met ons op of kijk op https://enginear.nl/vacatures/vacature/vacature-technisch-werkstudent-in-de-civiele-techniek-of-bouwkunde/!