Een technische bijbaan? Hoe krijg ik die? - Enginear

Een technische bijbaan? Hoe krijg ik die?

Geld verdienen met een bijbaan naast je studie is ontzettend handig. Er zijn natuurlijk diverse sites waar jij een leuk bijbaantje kunt scoren. Maar hoe fijn zou het zijn om naast geld te verdienen, ook nog relevante werkervaring op te doen? Bij Enginear helpen wij zoeken naar een bijbaan waar je geld verdient én relevante werkervaring kan opdoen. Benieuwd hoe dit er uitziet en hoe het in zijn werk gaat, lees dan snel verder!

Wanneer je bijbaan hebt tijdens je technische studie word je een technisch werkstudent genoemd. Als je een bijbaan hebt via Enginear betekent dit dat je relevante werkervaring opdoet binnen jouw vakgebied of een vakgebied dat grenst aan jouw studie. In de meeste gevallen ben je voor een periode van 2 tot 5 dagen per week voor minimaal 4 maanden aan het werk bij een bedrijf. Gedurende deze periode werk je via Enginear bij dit bedrijf. Dit betekent dat je met al je vragen of salaris, vrije dagen, vakantiegeld, etc. bij ons kan aankloppen. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee!

Genoeg reden om een technische bijbaan te nemen! Maar hoe word je een technisch werkstudent?

Werkstudent worden – Hoe verloopt dit?
Het is eigenlijk vrij simpel. Er zijn wel een aantal verschillende stappen die je doorloopt voordat je als technisch werkstudent aan de slag kunt. Dit zijn de zeven stappen die je doorloopt:

Stap #1: Kennismaking met Enginear
Voordat we een relevante bijbaan voor je kunnen vinden moeten we eerst weten wie jij bent en wat jou drijft. Tijdens een kennismakingsgesprek van ongeveer een uur, leren we jou goed kennen. Vervolgens gaan wij intern voor jou aan de slag.

Stap #2: Weekoverleg
Tijdens het wekelijkse overleg bespreken we wie jij bent en brainstormen we over mogelijke interessante plaatsen waar jij relevante werkervaring op kan doen. Wat past bij jou en bij jouw situatie.

Stap #3: Terugkoppeling
Na het weekoverleg zijn er een paar interessante bedrijven uitgekomen waar jij terecht zou kunnen. We bellen jou op en vertellen je meer over het bedrijf en de taak die je daar gaat krijgen. Word je er enthousiast van? Dan gaan we door naar de volgende stap. Op het moment dat er nog geen interessante bedrijven zijn dan bellen we alsnog op om een update te geven.

Stap #4: Gesprek inplannen
Je vindt het bedrijf interessant en wil graag op gesprek. Wij als Enginear gaan dan in gesprek met de opdrachtgever en stellen je voor. Het bedrijf vindt jouw profiel interessant en wil graag met je in gesprek. Samen met jou en het bedrijf plannen we een gesprek in.

Stap #5: Het gesprek
Ook bij het gesprek krijg je van ons begeleiding. We geven tips en tricks, bespreken inhoudelijk het gesprek met je en gaan eventueel ook mee als je dat prettig vindt. Alles zodat jij optimaal bent voorbereid bent!

Stap #6: Bedrijf blij, jij blij
Van beiden kanten is er enthousiasme en wil er samen gewerkt worden. Je spreekt af wanneer je aan het werk zal gaan en wat er van je verwacht wordt.

Stap #7: Je bent nu officieel technisch werkstudent!
Vandaag is de dag, je gaat beginnen met jouw bijbaan als technisch werkstudent. Je verdient geld, doet relevante werkervaring op en krijgt een beter idee van wat er bij je past! Benieuwd naar alle voordelen? Lees ook deze pagina.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, of welke technische bijbanen wij hebben binnen jouw werkveld? Kijk dan op onze pagina met technische bijbanen!