Blog: Laat de feiten nu maar eens achter jou aanlopen!

Laat de feiten nu maar eens achter jou aanlopen!

De ervaringen van Jamell Steevensz

Zoveel keuzes, zoveel kansen, zoveel mogelijkheden…. Als je de juiste werkgever hebt gevonden beginnen er ongetwijfeld weer allerlei vragen door je hoofd te spoken. Want wat ga je verdienen, waar moet je op letten en hoe kan je het beste onderhandelen?

Na het afronden van mijn bachelor Small Business en Retail Management merkte ik dat pas na het maken van de juiste keuze, deze laatste vragen aan bod kwamen. Dit kwam mede doordat ik een keuze maakte op basis van ontwikkelmogelijkheden, afwisseling en uitdaging.

Maar dan is het moment daar! Enginear nodigde mij uit voor een contractbespreking op het kantoor in Deventer. Het belangrijkste aan mijn contractbespreking vond ik het vinden van de juiste balans tussen de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, dus ik ging goed voorbereid op pad. Ik had verschillende websites geraadpleegd, heb informatie opgehaald bij mijn docenten en heb rondgevraagd bij familie en vrienden. Hierdoor wist ik goed wat een gemiddeld startsalaris was, hoeveel verlofdagen ik minimaal moest krijgen, wat de reiskostenvergoedingen waren, etc.

Uiteindelijk stelde ik voor mijzelf vast dat niet alleen de feiten, maar ook de gevoelens belangrijk zijn! Zorg dat je weet wat er op het moment van de contractbespreking speelt in de markt, welke ontwikkelmogelijkheden jij krijgt en wat zowel de primaire- als secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen zijn. Voorkom dat je achter de feiten aanloopt.

Vind je dit lastig? Adviseren op het gebied van die feiten is wat wij doen! Dus kom gerust eens langs en … laat de feiten nu maar eens achter jou aanlopen.

Deel dit artikel