Blog: Mastering your choices

Mastering your choices

De ervaringen van Rik Wielink

Ben jij op het moment dat je dit leest aan het afstuderen of zit jij in je laatste fase van je studie? Dan zit je in een belangrijke fase. Je staat voor allerlei lastige keuzes en belangrijker: de start van jouw carrière! Nog niet heel lang geleden stond ik voor diezelfde keuzes; doorstuderen, of toch aan het werk? En wat moet ik dan gaan doen?

Ik volgde de opleiding Civiele Techniek en eigenlijk spookte gedurende de hele opleiding de twijfel door m’n hoofd of deze opleiding wel echt de juiste was voor mij. Hierdoor was de keuze voor mij vrij makkelijk, want om nou een master te gaan volgen in een richting waarvan ik niet zeker wist of ik er wat mee zou gaan doen? Een master is leuk, maar het is wel een investering van 2-2,5 jaar tegenover ervaring opdoen in het werkveld. Tenminste, zo zag ik het. Inmiddels ben ik precies de periode van een master aan het werk en kan ik zeggen dat ik op dit punt nog geen seconde spijt heb gehad.

Heb ik dan overal de juiste keuze in gemaakt? Niet echt. In mijn eerste jaar heb ik in een inhoudelijke rol bij een groot ingenieursbureau gezeten en mij stierlijk verveeld. Dit was niks voor mij. Gelukkig ben ik met Enginear in contact gekomen, waar ik ondertussen al anderhalf jaar werkzaam ben als accountmanager Civiele Techniek in het oosten van het land. In deze rol help ik technische studenten met het maken van dezelfde keuzes als waar ik voor stond, met de kennis van nu en de kennis van het werkveld en de arbeidsmarkt.

Gelukkig voor mij is elke dag weer een uitdaging, want elke jonge ingenieur is uniek en wat voor de één de beste keuze is, is voor de ander niet eens een optie. De titel zegt het al: Mastering your choices! Denk goed na over je keuzes en kom gerust eens langs. Twee weten meer dan één!