Solliciteren in tijden van Corona, wat kan Enginear voor jou betekenen? - Enginear

Solliciteren in tijden van Corona, wat kan Enginear voor jou betekenen?

Op zoek gaan naar de juiste startersfunctie en een goede match met een bedrijf is al niet makkelijk, laat staan in deze tijden van onzekerheid. Bij Enginear biden wij al onze diensten ook online aan. Dit doen we eigenlijk al lange tijd en wij hebben hier dan ook goede ervaringen mee. Zo kun je nog steeds bij ons terecht voor een carrière adviesgesprek met één van onze loopbaanadviseurs. Maar daarnaast kunnen we je in de aankomende maanden ook met de volgende zaken verder helpen, zodat jij tóch gegarandeerd bent van een goede start of vervolg van jouw loopbaan:

 

‘’Ik ben onzeker over mijn baankansen. Hoe gaan bedrijven om met het aannemen van nieuw personeel?’’
Door onze directe connecties en relaties met HR-managers of bedrijf leiders weten wij goed hoe zij met de Corona crisis omgaan én wat dit betekent voor hun aanname beleid. Gebruik maken van dit netwerk betekent voor jou dus meer inzicht in je baankansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

‘’Solliciteren vind ik al lastig, laat staan als het gesprek online middels video gedaan wordt!’’
Bij Enginear snappen we heel goed dat het wennen is om een online sollicitatiegesprek te voeren. Niet alleen hebben wij goede tips voor je, ook bereiden wij het gesprek uitgebreid met je voor. Zo ga je met een gerust gevoel het gesprek aan en maak je (ook online) een goede eerste indruk.

‘’Ik wilde graag solliciteren op een traineeship, maar deze gaat door Corona niet meer door.’’
Veel starters vinden het doen van een traineeprogramma een aantrekkelijk idee. Het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden in zo’n programma kan bijvoorbeeld de overgang van leren naar werken vergemakkelijken. Bij Enginear is daar ons Career Take Off programma voor bedoeld. Een jaar lang volg je naast je werk trainingen gericht op persoonlijke vaardigheden, kun je door middel van intervisiebijeenkomsten met andere starters je netwerk vergroten en heb je één vaste sparringpartner vanuit Enginear die jou begeleidt waar nodig gedurende je eerste jaar. Niet alleen groei je door dit programma sneller, ook verbeterd het de samenwerking tussen jou en het bedrijf waar je werkzaam bent.

‘’Door het video solliciteren ben ik bang een minder goed beeld te krijgen van het bedrijf’’.
Video solliciteren is natuurlijk een goede manier om toch met een bedrijf in gesprek te raken. Maar het heeft ook zeker nadelen. Want; het gevoel dat je normaal gesproken krijgt door langs te gaan bij een bedrijf is lastig online over te brengen. Dit kan voor een extra onzekerheid zorgen bij het zoeken naar de juiste match. Bij Enginear werken wij nauw samen met bedrijven. Dit betekent ook regelmatig langsgaan. Hierdoor kunnen wij je veel informatie geven over bijvoorbeeld de bedrijfscultuur die er heerst, maar ook – en dat is nog belangrijker – waarom deze goed bij jou zou kunnen passen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je ondanks bovenstaande informatie toch nog met vragen of bezorgdheden zit. Wij zitten (thuis) voor je klaar om je van verdere informatie te kunnen voorzien. Dus mocht je even willen sparren, neem dan gewoon contact op!

Deel dit artikel