Studenten & jonge ingenieurs - Enginear

Studenten & jonge ingenieurs in de gebouwde omgeving

Voor jou

Enginear is er voor technische studenten en jonge (startende) ingenieurs. Vanaf de start van je studie tot en met 4 jaar na je afstuderen kun je bij ons terecht en helpen wij je graag.

Het vakgebied

Wij zijn werkzaam en gespecialiseerd in de gebouwde omgeving. Met name in Bouwkunde, Civiele Techniek en Geo-Informatie.

Gratis en vrijblijvend

Al onze diensten zijn voor jou helemaal gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Enginear ondersteunt technische studenten en jonge ingenieurs in het maken van een bewuste keuze en begeleiden hen naar een (eerste) vaste baan die daadwerkelijk past bij hun persoonlijkheid, drijfveren, wensen en ambities. Daarnaast helpen we studenten aan relevante technisch inhoudelijke bijbanen in het vakgebied tijdens hun studie.
Wij zijn er al voor je op het moment dat je begint met studeren. Dat is omdat wij geloven dat de start van je loopbaan al begint tijdens je studie. De kennis en ervaring die je gedurende je studie opdoet zorgen ervoor dat jij op het moment van afstuderen een goed beeld hebt van de mogelijkheden in de markt en de tools hebt om hier een bewuste keuze in te maken.

Ook na je afstuderen kun je gebruik maken van onze diensten. Wij helpen je graag bij het vinden van je eerste baan en hebben een netwerk met bijna 2000 bedrijven in de gebouwde omgeving  waar jij gebruik van mag maken. Of misschien wil je hulp bij een tweede stap in je carrière? Bekijk onze verschillende diensten om te zien wat wij voor je op de korte en/of lange termijn kunnen betekenen.

Heb je vragen over je studie, afstuderen, solliciteren of de arbeidsmarkt an sich? Of wil je op de hoogte blijven van toffe technische bijbanen die passen bij jouw wensen en studierooster? Schrijf je dan bij ons in via de onderstaande knop, wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. En vergeet niet; al onze diensten zijn geheel gratis en vrijblijvend voor studenten en starters.  Dus, waar wacht je nog op?

Tijdens je studie

Enginear is er voor technische studenten vanaf het eerste studiejaar en tot na het afstuderen. Gedurende je studie kun je bij ons terecht voor (gratis!) kennis en advies en geven wij verschillende trainingen en workshops. Ook bij jou op de opleiding.

Wij helpen je bijvoorbeeld met het opzetten van je CV en een sterk LinkedIn profiel, het vinden van een passende stage- of afstudeerplek. Heb je nog wat tijd over naast je studie? Dan kun je via ons een toffe technische bijbaan scoren. Goed voor je CV én je bankrekening!

Ook kunnen we via de door ons ontwikkelde carrière-testen een goed beeld krijgen van waar jij goed in bent en wat voor type functie en bedrijf daarbij aansluit.

Bekijk onze diensten

Je eerste baan

Jouw afstuderen is in zicht en je bent klaar om het werkveld te bestormen! Ook hierbij kunnen wij je helpen. Op basis van gedragstesten en een carrière adviesgesprek gaan wij voor je op zoek.

Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis van de branche en ons netwerk van meer dan 1500 bedrijven daarbinnen, hebben wij een goed beeld van bedrijven die hier goed bij jouw wensen en eisen aansluiten.

Daarnaast weten wij exact welke bedrijven op zoek zijn naar mensen, vaak al voordat zij een vacature uitzetten. Als wij één of meerdere opties hebben gevonden die goed bij je passen, dan leggen we deze aan je voor. Jij blijft namelijk in control!

Bekijk onze startersbanen

Je tweede stap

Ook na de start van je eerste baan blijven wij betrokken. Je kunt ons altijd bellen voor advies of om even te sparren. Misschien ben je toe aan het zetten van een volgende stap in jouw carrière, maar weet je niet exact welke stap dit is of welke bedrijven en functies hierop aansluiten.

Ga je op zoek naar een bredere functie of een meer specialistische rol? Ga je werken bij een kleiner bedrijf of wil jij juist gaan ontdekken hoe het eraan toegaat bij een grotere organisatie?

Bij Enginear helpen wij jou bij het maken van bewuste keuzes. Kom dus eens langs!

Bekijk ons carrière adviesgesprek

Wij geloven in het maken van bewuste keuzes. En dat begint al tijdens je studie!

"Mijn technische bijbaan biedt volledige flexibiliteit. Perfect naast mijn studie."

~Marien

"Enginear dacht echt mee vanuit mijn belang."

~Aarnout

"Deze bijbaan is veelzijdig, betaald goed en sluit goed aan bij de Master die ik volg."

~Mani

FAQ

Zijn jullie services ECHT 100% GRATIS voor studenten?

Hier staan studenten vaak van te kijken, maar het antwoord is ja! Wij worden betaald vanuit het bedrijfsleven voor het maken van goede matches. We verdienen ons geld dus bij de organisaties, daar zijn we heel transparant in. Doordat dit gekoppeld is aan het maken van een goede match blijven we ook onafhankelijk. Zowel jij als het bedrijf moeten bij elkaar passen en gelukkig zijn met de keuze. Wij vinden het belangrijk dat jij je vrij voelt om bewuste keuzes te kunnen maken die bijdragen aan jouw carrière pad. Daar hoort geen opstapdrempel bij. Lees ook eens over onze manier van werken op: enginear.nl/werkwijze

Wij werken met meer dan 2000 bedrijven

Ons netwerk bestaat uit meer dan 2000 bedrijven in het vakgebied van de gebouwde omgeving.  De bedrijven waar Enginear mee samenwerkt zijn aannemers, overheden, adviesbureaus, ingenieursbureaus en consultancy organisaties. Binnen ieder onderdeel van jouw vakgebied hebben wij meer dan 30 bedrijven die passend zijn. Maak gebruik van ons netwerk! Hieronder staat een kleine greep uit de bedrijven waar wij mee samenwerken.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk onze diensten om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen. Al onze diensten zijn gratis en vrijblijvend voor studenten en starters. Waar wacht je nog op!