Traineeship innovatieve & duurzame buitenruimte Almere - Enginear

DOORLOPEND TRAINEESHIP INNOVATIEVE & DUURZAME BUITENRUIMTE

Almere is de snelst groeiende stad van Nederland. De stad heeft de opgave om de komende jaren ruim 100.000 nieuwe woningen te bouwen en naar verwachting is Almere over 10 jaar de vijfde grootste stad van Nederland. Dit brengt niet alleen uitdagingen met zich mee, maar biedt vooral veel kansen voor innovaties en duurzame oplossingen op het gebied van de inrichting van de openbare ruimte.

De gemeente Almere, de Reimert Groep en Knipscheer Infra Groep hebben de handen ineengeslagen en het Traineeship Innovatieve & Duurzame Buitenruimte opgezet om deze ontwikkelingen, met hulp van ingenieursbureau Ruim te faciliteren.  Wij zijn daarom op zoek naar enthousiaste, jonge professionals die graag willen meewerken aan een duurzame toekomst voor de stad en samen met elkaar Almere verder op de kaart willen zetten.

Scroll verder voor meer details of klik op de knop hieronder om je aan te melden.

OVER HET TRAINEESHIP

Het traineeship is doorlopend en duurt 24 maanden in totaal. Je startdatum wordt in overleg met jou bepaald. Het traineeship is zorgvuldig opgebouwd uit drie periodes van elk acht maanden. Iedere periode werk je voor één van de drie partners, zodat je na afloop drie unieke (werk-) ervaringen hebt opgedaan.
Daarnaast krijg je:

Soft skills trainingen en persoonlijke ontwikkeling:
We maken hierbij gebruik van ervaren trainers en/of gerenommeerde bureaus en onderwerpen die we bespreken zijn o.a.
• Timemanagement
• Persoonlijk leiderschap
• Gesprektechnieken
• Presentatie-vaardigheden
• Het “merk IK”

Intervisie:
Onder begeleiding van een ervaren loopbaancoach en psycholoog bespreek je je eigen praktijksituaties en vraagstukken, en die van andere jonge ingenieurs.

Groepsopdrachten:
Cases en projectbezoeken.

Sociale en interactieve momenten:
Waarbij netwerken en gezelligheid centraal staan.

Één op één coaching met een externe coach:
Samen met je coach ga je in gesprek over jouw testuitslagen gericht op je valkuilen, uitdagingen en persoonlijke ontwikkeling.

Als trainee word je dus intensief begeleidt om je persoonlijke ontwikkeling te versnellen. Er zijn verschillende momenten met trainingen en (externe) coaching, ook in groepsverband. Bovendien krijg je een persoonlijke begeleider om mee te sparren en van gedachtes te wisselen. Als klap op de vuurpijl wordt, na een succesvolle afronding van het traineeship, een vast arbeidscontract aangeboden bij een van de partijen!

Klinkt je dit als muziek in de oren? Ben jij flexibel en innovatief? En lijkt het je tof om samen met anderen verder te bouwen aan de stad en Almere klaar te maken voor de toekomst? Dan is het Traineeship Innovatieve & Duurzame Buitenruimte Almere voor jou!

Ervaringen van anderen
Benieuwd naar de ervaringen van medetrainees?  Lees het verhaal van Jerwin Kooi en Gregor Woreel die beiden eerder dit jaar zijn begonnen.

Ons proces, van inschrijving tot aanstelling

CHECK DE VACATURE EN MELD JE AAN

We hebben het hele jaar door selectiedagen. De uitgebreide vacature vind je hier.

EERSTE RONDE (VOORAFGAAND AAN DE SELECTIEDAG)

Enginear is de exclusieve samenwerkingspartner in het gehele werving- en selectieproces voor het traineeship Innovatieve & Duurzame Buitenruimte Almere. Een eerste ronde voor het traineeprogramma vindt dus plaats met een loopbaanadviseur van Enginear.

Hier zal het gaan over jou als persoon en jouw drijfveren aan de hand van twee carrière testen. Deze gesprekken vinden plaats op het Enginear kantoor in Utrecht.

TWEEDE RONDE – SELECTIEDAG BIJ DRIE BEDRIJVEN IN ALMERE

In de tweede ronde ontmoet je vertegenwoordigers van Reimert, Knipscheer en de Gemeente Almere. In de gesprekken zal het gaan over de cultuur van de organisaties, de verschillende projecten die spelen. Ook krijg je uitgebreide informatie over het ontwikkelprogramma en is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Deze ronde vindt plaats bij de Gemeente Almere.

CONTRACTAANBIEDING

Binnen 48 uur na de tweede ronde ontvang jij de terugkoppeling vanuit Enginear of er een contractaanbieding volgt. Zo ja, heb jij nog een week de tijd om hierover na te denken. Ben jij ook positief? Mooi! Dan plannen we snel een gesprek in met de projectleider van het bedrijf waar jouw eerste project zal gaan starten.  

De start!

In overleg met je leidinggevende bepaal je een startmoment. Dit zal altijd op de eerste van de maand zijn, jullie kijken samen wanneer wordt.  

Persoonlijke ontwikkeling vanaf dag 1

Om jouw persoonlijke ontwikkeling tijdens het traineeship te versnellen word jij in de eerste twee jaar intensief begeleid. Je volgt elk kwartaal een soft skill training over bijvoorbeeld persoonlijk leiderschap, timemanagement en effectief communiceren.

Samen met de andere trainees heb je intervisiemomenten om te bespreken welke uitdagingen jij tegenkomt.

Ook worden er inhoudelijke lezingen en uitstapjes georganiseerd om het werkveld beter te leren kennen. En er zijn twee coaches die je kunt inschakelen voor je persoonlijke ontwikkeling.

Tot slot leer je je medetrainees en collega’s beter kennen door gezellige activiteiten en uitjes!  

Klik op de logo's voor meer informatie over de 3 partners

Reimert 1

almelo 2

knipscheer 3

 

Nieuwsgierig geworden? Meld je snel aan!

Laurie en Arjan zijn de experts aangaande dit traineeship en zij begeleiden jou tot een weloverwogen keuze. Heb je vragen over de inhoud van het traineeship of twijfel je of het bij je past? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. Bel of app naar: naar 0641335013 of stuur een mailtje naar laurie@enginear.nl of arjan@enginear.nl