Traineeship innovatieve & duurzame buitenruimte Almere - Enginear

TRAINEESHIP INNOVATIEVE & DUURZAME BUITENRUIMTE ALMERE

Almere is de snelst groeiende stad van Nederland. De stad heeft de opgave om de komende jaren ruim 100.000 nieuwe woningen te bouwen en naar verwachting is Almere over 10 jaar de vijfde grootste stad van Nederland. Dit brengt niet alleen uitdagingen met zich mee, maar biedt vooral veel kansen voor innovaties en duurzame oplossingen op het gebied van de inrichting van de openbare ruimte.

Om al deze ontwikkelingen te bedenken, te ontwikkelen, te bouwen en te begeleiden is Almere op zoek naar jonge professionals die graag willen meewerken aan de duurzame toekomst van de stad en samen met elkaar Almere verder op de kaart zetten.

De gemeente Almere, de Reimert Groep en Knipscheer Infra Groep hebben de handen ineengeslagen en het Traineeship Innovatieve & Duurzame Buitenruimte Almere opgezet om deze ontwikkelingen, met hulp van ingenieursbureau Ruim, te kunnen faciliteren.

OVER HET TRAINEESHIP

Het traineeship gaat vanaf september van start en duurt 24 maanden in totaal en is opgebouwd uit drie periodes van elk acht maanden. Iedere periode werk je voor één van de drie partners, zodat je na afloop drie unieke ervaringen hebt opgedaan. Daarnaast krijg je:

Soft skills trainingen en persoonlijke ontwikkeling: We maken hierbij gebruik van ervaren trainers en/of gerenommeerde bureaus en onderwerpen die we bespreken zijn o.a.
• Timemanagement
• Persoonlijk leiderschap
• Gesprektechnieken
• Presentatie-vaardigheden
• Het “merk IK”

Intervisie: Onder begeleiding van een ervaren loopbaancoach en psycholoog bespreek je je eigen praktijksituaties en vraagstukken, en die van andere jonge ingenieurs.

Groepsopdrachten: Cases en projectbezoeken.

 

Sociale en interactieve momenten: Waarbij netwerken en gezelligheid centraal staan.

Één op één coaching met een externe coach: Samen met je coach ga je in gesprek over jouw testuitslagen gericht op je valkuilen, uitdagingen en persoonlijke ontwikkeling.

Als trainee word je dus intensief begeleidt om je persoonlijke ontwikkeling te versnellen. Er zijn verschillende momenten met trainingen en (externe) coaching, ook in groepsverband. Bovendien krijg je een persoonlijke begeleider om mee te sparren en van gedachtes te wisselen. Als klap op de vuurpijl wordt, na een succesvolle afronding van het traineeship, een vast arbeidscontract aangeboden bij een van de partijen!

Klinkt je dit als muziek in de oren? Ben jij flexibel en innovatief? En lijkt het je tof om samen met anderen verder te bouwen aan de stad en Almere klaar te maken voor de toekomst? Dan is het Traineeship Innovatieve & Duurzame Buitenruimte Almere voor jou!


Aanmelden kan nog tot en met 5 november. Wees er dus snel bij!

OVER DE REIMERT GROEP 

De Reimert Groep bestaat uit Reimert Bouw en Infrastructuur, Ubink Bouw en Onderhoud, De Wilde Grond, Weg en Waterbouw, Beugel Infrastructuur en Cirwinn. Vijf bedrijven met ieder hun eigen expertises in bouw, betonbouw, infrastructuur en circulariteit.  

De Reimert Groep heeft vakmensen in huis om in elke fase van een bouwkundig of civieltechnisch project uitstekend werk te leveren. Denk aan uitvoerders en projectleiders, maar ook aan omgevingsmanagers, ontwerpers, bouwdeskundigen, calculators, EMVI-redacteurs en natuurlijk alle vakmensen op de bouwplaats. Van ontwerp tot oplevering.  

De expertises liggen onder meer bij civieltechnische kunstwerken, sanering, verleggen van kabels en leidingen, aanleg van wegen, bouw- en woonrijp maken van ontwikkelingslocaties en onderhoud van binnenstedelijke gebieden.  

OVER KNIPSCHEER INFRASTRUCTUUR

Knipscheer Infrastructuur BV is een middelgroot bedrijf op het gebied van grond-, weg- en (water)bouwkundige werken en civiele betonbouw. Het bedrijf is in 1980 opgericht in Dronten door Jan en Joke Knipscheer. Na enkele jaren heeft het bedrijf zich ook gevestigd in Almere, waar het hoofdkantoor gevestigd is.

Met circa 80 medewerkers voert Knipscheer in Flevoland en de omliggende Provincies civiel technische werken uit. Naast de aanleg van rioleringen, straatwerk, asfaltconstructies en uitvoering van grondwerk en onderhoudswerk is het bedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van gefigureerde en vloeistofdichte betonvloeren, realisatie van civiele betonconstructies en specifiek infrastructureel schoonmaakwerk (Knipscheer Infra-Clean). 

Naast de daadwerkelijke uitvoering van projecten zijn zij ook steeds vaker betrokken bij de voorbereiding van projecten. Het maken voor ontwerpen en berekeningen ten behoeven van civieltechnisch werk bijvoorbeeld. Knipscheer heeft een ruim, maar gespecialiseerd werkpakket en wil de klant zoveel mogelijk ontzorgen. 

OVER DE GEMEENTE ALMERE

De gemeente Almere wil innovatieve programma’s en projecten in de stad te stimuleren.
Innovatie wordt door mensen als succesvol ervaren wanneer de kwaliteit van de leefomgeving en het leven er beter van wordt. Voor de stad als geheel kan innovatie ook betekenis hebben. Door ruimte te bieden aan vernieuwing en innovatieve ontwikkelingen kan Almere zijn aantrekkingskracht vergroten voor bedrijven en nieuwe bewoners

Ook ontwikkelt Almere de komende jaren in rap tempo nieuwe woonmilieus en gaat ook de hoogte in. Tegelijkertijd is er het streven om het groene karakter van de stad te behouden. Het is dan van belang om een hoogwaardig groen netwerk te ontwikkelen dat volledig is geïntegreerd met wonen en werken. 

Het verduurzamen van toekomstige ontwikkeling/vernieuwing in Almere op het gebied van wonen, voorzieningen, werken en recreëren is een logisch gevolg van de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en de duurzaamheidsagenda. De groei van de stad houdt de komende decennia aan, zowel in de uitleggebieden als in de bestaande stad. 

Ons proces, van inschrijving tot aanstelling

CHECK DE VACATURE EN MELD JE AAN VOOR 5 NOVEMBER

We hebben selectiedagen in september en begin oktober. De uiterlijke aanmelddatum hiervoor is 5 november. De uitgebreide vacature vind je hier.

EERSTE RONDE (VOORAFGAAND AAN DE SELECTIEDAG)

Enginear is de exclusieve samenwerkingspartner in het gehele werving- en selectieproces voor het traineeship Innovatieve & Duurzame Buitenruimte Almere. Een eerste ronde voor het traineeprogramma vindt dus plaats met een loopbaanadviseur van Enginear. Hier zal het gaan over jou als persoon en jouw drijfveren aan de hand van twee carrièretesten. Deze gesprekken vinden plaats op het Enginear kantoor in Utrecht of online via MS Teams.

TWEEDE RONDE – SELECTIEDAG BIJ DRIE BEDRIJVEN IN ALMERE

In de tweede ronde ontmoet je vertegenwoordigers van Reimert, Knipscheer en de Gemeente Almere. In de gesprekken zal het gaan over de cultuur van de organisaties, de verschillende projecten die spelen. Ook krijg je uitgebreide informatie over het ontwikkelprogramma en is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Deze ronde vindt plaats bij de Gemeente Almere.

CONTRACTAANBIEDING

Binnen 48 uur na de tweede ronde ontvang jij de terugkoppeling vanuit Enginear of er een contractaanbieding volgt. Zo ja, heb jij nog een week de tijd om hierover na te denken. Ben jij ook positief? Mooi! Dan plannen we snel een gesprek in met de projectleider van het bedrijf waar jouw eerste project zal gaan starten.  

De start! 1 november of 1 december 2022

In overleg met je leidinggevende bepaal je een startmoment. Dit zal altijd op de eerste van de maand zijn, jullie kijken samen of dat 1 november of 1 december wordt.  

Persoonlijke ontwikkeling vanaf de start

Om jouw persoonlijke ontwikkeling tijdens het traineeship te versnellen word jij in de eerste twee jaar intensief begeleid. Je volgt elk kwartaal een soft skill training over bijvoorbeeld persoonlijk leiderschap, timemanagement en effectief communiceren. Samen met de andere trainees heb je intervisiemomenten om te bespreken welke uitdagingen jij tegenkomt. Er worden inhoudelijke lezingen en uitstapjes georganiseerd om het werkveld beter te leren kennen. Er zijn twee coaches die je kunt inschakelen voor je persoonlijke ontwikkeling. En tot slot, je leert je medetrainees en collega’s beter kennen door gezellige activiteiten en uitjes!  

Nieuwsgierig geworden?

Laurie en Arjan zijn de experts aangaande dit traineeship en zij begeleiden jou tot een weloverwogen keuze. Heb je vragen over de inhoud van het traineeship of twijfel je of het bij je past? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. Bel of app naar: naar 0641335013 of stuur een mailtje naar laurie@enginear.nl of arjan@enginear.nl