Banen jonge ingenieurs - Enginear

Banen voor jonge ingenieurs - 0 tot 4 jaar

Jij staat bij ons centraal

Wij matchen niet op basis van vacatures, maar wij helpen jou aan een vaste baan op basis van wie jij bent en wat jij wilt. En daar zijn wij uniek in!

Wat jij zoekt, maar dan beter!

Wij gaan verder dan de bestaande bedrijven die jij kent. Ons netwerk bevat zo'n 2000 verschillende organisaties.

Salaris & voorwaarden

De arbeidsvoorwaarden en je salaris zijn altijd precies gelijk aan die van de werkgever. Via Enginear krijg je wel veel leuke extra’s!

Bij Enginear werken wij net even anders. We werken vanuit de kandidaat, vanuit jou. En door jou echt goed te leren kennen en met oog op jouw ambities en drijfveren helpen wij bij het vinden van de juiste match. En daar gaan we ver in. Wij zijn er namelijk niet alleen voor jou op het moment van afstuderen, maar al vanaf het eerste jaar van je studie tot en met vier jaar na je afstuderen. In deze tijd kun je met al je carrière gerichte vragen bij ons terecht. Of het nu gaat over stages, technische bijbanen, solliciteren of om je mogelijkheden door te spreken en te kijken wat er bij jou past.

Wij hebben uitgebreide kennis van de gebouwde omgeving en bijbehorende hectische arbeidsmarkt, alsook alle relevante bedrijven. We voorzien je graag van advies, geheel gratis en vrijblijvend. .Maar, we helpen je natuurlijk ook graag aan het werk. Of het nu een leuke technische bijbaan gaat of een structurele passende baan na je afstuderen: wij staan altijd voor je klaar!

Jij staat centraal

Zodra je je bij ons hebt ingeschreven plannen we een carrière adviesgesprek in met één van onze ervaren loopbaanadviseurs.

Voor een technische bijbaan kan dit online, maar voor een startersfunctie willen we je toch het liefst ook in real-life ontmoeten. Zo krijgen we een echt een goed beeld van wie jij bent, en jij natuurlijk van ons.

Ook vragen we je om een persoonlijkheids- en drijfverentest in te vullen. Deze zijn onderdeel van een uniek model dat Enginear heeft ontwikkeld om tot het beste carrière-advies te komen. De uitslagen van deze testen zijn een goede indicatie van wat voor soort functie en werkomgeving het beste bij jou past.

Inschrijven

Het proces

Met vers opgedane kennis en inzicht van wie jij bent en wat jij leuk vindt gaan wij voor je op zoek. Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis van de branche én ons grote netwerk van bedrijven, hebben wij een goed beeld van organisaties die passen bij jou. Daarnaast weten wij exact welke bedrijven op zoek zijn naar mensen, vaak al voordat zij een vacature uitzetten.

Als wij één of meerdere opties hebben gevonden die goed bij je passen, dan leggen we deze aan je voor. Jij blijft namelijk in control!

Ben jij ook enthousiast en wil je graag in gesprek met het bedrijf? Dan plannen we dit voor je in en helpen we je met de voorbereidingen van het gesprek als je daar behoefte aan hebt. Je staat er nooit alleen voor.

Bekijk ervaringen van anderen

Het resultaat

Het gesprek ging goed en jullie willen graag met elkaar verder: Gefeliciteerd! Tijd voor een contractbespreking. Hier helpen we je natuurlijk graag bij.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat wij rechtstreeks de arbeidsvoorwaarden overnemen van het bedrijf waar je werkzaam zult zijn als je het eerste jaar nog via Enginear werkt. In dit eerste jaar voorzien wij je ook nog van begeleiding en alle benodigdheden om snel te groeien in je functie en om jouw eerste jaar tot een succes te maken.

En daarna? Dan is onze intentie altijd een vaste aanstelling binnen het bedrijf. En daar is Enginear uniek in. Wij streven naar een goede en langdurige relatie tussen jou en je werkgever.

En met het hoogste matchingspercentage in de branche, doen wij dat goed. Heel erg goed!

Bekijk enkele vacatures

Wij geloven in het maken van bewuste keuzes. En dat begint al tijdens je studie!

"Een superleuke functie. Ik had nooit gedacht dat ik hier terecht zou komen."

~Andreas

"Als je niet weet waar je moet beginnen of wat je wilt is Enginear dé uitkomst."

~Renée

"Enginear dacht echt mee vanuit mijn belang."

~Aarnout

Zijn jullie services ECHT 100% GRATIS voor studenten en starters?

Hier staan studenten vaak van te kijken, maar het antwoord is ja! Wij worden betaald door onze opdrachtgevers voor het maken van goede matches. We verdienen ons geld dus bij de klant, niet bij de kandidaat. Daar zijn we heel transparant in. Zo blijven we ook onafhankelijk. Zowel jij als het bedrijf moeten goed bij elkaar passen en gelukkig zijn met de keuze. Wij vinden het belangrijk dat jij je vrij voelt om bewuste keuzes te kunnen maken die bijdragen aan jouw carrière pad. Daar hoort geen opstapdrempel bij. Meer over onze manier van werken lees je op enginear.nl/werkwijze.

Wat zijn de voordelen van werken via Enginear?

Zowel tijdens het solliciteren als daarna ontvang jij begeleiding en advies van de meest ervaren loopbaanadviseurs uit jouw sector. Bedrijven weten dat Enginear staat voor zelfontwikkeling, bewuste loopbaankeuzes en groei, zeker tijdens je eerste jaar. Je geeft aan je werkgever dus een duidelijk signaal af dat je graag wilt investeren in jezelf én in jouw groei met betrekking tot je rol in de organisatie. Naast dit stukje begeleiding biedt Enginear vele extra’s. We helpen je bijvoorbeeld ook met salarisonderhandeling en contractbespreking bij de overstap naar een vaste aanstelling. We hebben gave uitjes zoals het zomerevent waarbij je tijdens een mooi programma andere starters uit je branche leert kennen. En nog veel meer! En: je salaris is altijd gelijk aan de arbeidsvoorwaarden die gelden bij jouw werkgever.

Wat is het Career take off programma?

Wanneer wij een match hebben gevonden tussen jou en een organisatie, bestaat er de mogelijkheid tot het deelnemen aan ons ‘Career take off programma’. Een jaar waarin je diverse trainingen volgt gericht op persoonlijke ontwikkeling, je extra begeleiding ontvangt in het eerste jaar dat je werkzaam bent én waarin je een netwerk opbouwt van andere starters in jouw vakgebied. Je leert hen namelijk goed kennen tijdens de trainingen en uitjes gedurende dit jaar! Meer weten? Lees het hier!

Wij werken met meer dan 1500 bedrijven

Ons netwerk bestaat uit bijna 2000 bedrijven in het vakgebied van de gebouwde omgeving.  De bedrijven waar Enginear mee samenwerkt zijn aannemers, overheden, adviesbureaus, ingenieursbureaus en consultancy organisaties. Binnen ieder onderdeel van jouw vakgebied hebben wij meer dan 30 bedrijven die passend zijn. Maak gebruik van ons netwerk! Hieronder staat een kleine greep uit de bedrijven waar wij mee samenwerken.

Nieuwsgierig geworden?

Een structurele baan die perfect aansluit op wie jij bent en waar jouw drijfveren liggen! Gebaseerd op testen en een uniek model waarmee een match tussen jou en je nieuwe werkgever bijna altijd leiden tot een vaste aanstelling na het eerste jaar! Maak gebruik van ons uitgebreide netwerk en kennis van bedrijven binnen de gebouwde sector. Alles wat jij hoeft te doen is je even inschrijven. De rest gaat vanzelf. Veel gemakkelijker kunnen we het bijna niet maken. En hadden we al genoemd dat onze services gratis zijn voor studenten en starters? Schrijf je dus snel in!