Ik kon mij richten op mijn studie terwijl ze bij Enginear op zoek gingen! - Enginear

Ik kon mij richten op mijn studie terwijl ze bij Enginear op zoek gingen!

De laatste periode van je studie is vaak hectisch, je moet aan zoveel dingen denken! Dat was ook het geval bij Renée. Naast het afronden van haar master Structural Design aan de TU Eindhoven was ze namelijk druk bezig met verhuizen en het regelen van de reis die ze na haar studie zou gaan maken. Zoeken naar de startersfunctie die echt bij je past kan er dan bij inschieten. Renée kwam langs bij Enginear om zich samen met ons te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ondertussen werkt ze bijna anderhalf jaar als Junior Constructeur bij Lievense en heeft ze samen met een Enginear loopbaanadviseur een coaching traject doorlopen. Zij vertelt haar verhaal!

Wie: Renée de Jong
Bachelor: Bouwkunde
Master: Structural Design

Organisatie: Lievense
Functie: Junior Constructeur
Aantal dagen: 5 dagen per week

Alles uit handen geven

Renée:
Tijdens mijn master kreeg ik de smaak te pakken. Ik wilde meer doen dan alleen studeren dus ik besloot actief aan de slag te gaan bij mijn studievereniging. Ik heb in meerdere commissies gezeten en dat beviel goed. Toen ik tijdens de Bouwkunde Bedrijvendagen  met Enginear in aanraking kwam, werd het idee voor een bijbaan in mijn vakgebied weer aangewakkerd. Ik had vaker met dit idee gespeeld, maar nooit eerder actie ondernomen. Het spreken van Enginear gaf mij het laatste zetje, ik heb me toen direct bij hen aangemeld. Omdat ik op dat moment net was begonnen met afstuderen was een bijbaan voor mij geen optie meer, maar het contact met Enginear bleef.

Tegen het einde van mijn afstuderen werd ik gebeld door Enginear. Ze hadden geen beter moment kunnen kiezen want op dat moment was ik zo druk met het afstuderen, verhuizen en het plannen van de reis die ik na mijn afstuderen zou gaan maken; dat ik geen tijd meer had om op zoek te gaan naar een startersfunctie. Ik besloot bij Enginear langs te gaan voor een adviesgesprek en dat bleek een goede zet. Ik kon mij richten op mijn studie terwijl ze bij Enginear op zoek gingen naar de baan die bij mij past!

Binnen een maand kwamen ze bij Enginear met twee interessante opties. Bij beide organisaties mocht ik op gesprek. De eerste organisatie sprak mij qua sfeer minder aan, deze viel dus af. Bij de tweede organisatie, Lievense, had ik meteen een goed gevoel. Het is een kantoor met open ruimtes waardoor je gemakkelijk op elkaar afstapt, ze hebben een relatief jong team en ook de projecten waar ze zich bij Lievense mee bezig houden spreken mij aan. Er is sprake van een grote diversiteit qua projecten en dat was precies wat ik zocht!

Bij Lievense waren ze ook enthousiast en een week na het behalen van mijn diploma mocht ik langskomen om mijn contract te tekenen. Vervolgens ben ik een aantal maanden gaan reizen door Azië, iets waar ik nog meer van kon genieten nu ik wist dat ik in augustus direct kon starten met deze nieuwe uitdaging.

Persoonlijk Ontwikkel Plan

In het begin hield ik mij bij Lievense vooral bezig met de kleine projecten. Ik ondersteunde mijn collega’s of nam een bepaald deel van hun project over. Later werd ik ook steeds vaker aangehaakt bij grotere projecten. De benodigde gegevens voor het maken van mijn berekeningen kreeg ik er dan vaak bij. Na een tijdje heb ik bij mijn leidinggevende aangegeven dat ik klaar was voor meer uitdaging. Voor het maken van deze stap waren er een aantal ontwikkeldoelen waar ik mee aan de slag moest gaan. Op dat moment besloot ik contact op te nemen met Enginear, zij stelde een loopbaancoaching traject voor.

In totaal is Marjolein, loopbaanadviseur bij Enginear, vier keer langsgekomen. Tijdens de eerste stap hebben mijn leidinggevende en ik naar elkaar uitgesproken wat we van elkaar verwachtte. Vervolgens heb ik mijn ontwikkeldoelen verder gespecificeerd en kon ik aan de slag. Later is Marjolein nog een aantal keer langsgekomen om mij en mijn leidinggevende te begeleiden in dit traject, tips te geven en het proces te evalueren.

Hoewel het in het begin lastig is om uit je comfortzone te komen ben ik blij dat ik dit traject heb doorlopen. De groei die ik heb doorgemaakt heeft er namelijk voor gezorgd dat ik veel meer verantwoordelijkheden heb gekregen. Daarnaast heeft het ervoor gezorgd dat ik een vast contract heb gekregen bij Lievense. Bij de contractonderhandelingen is Enginear eveneens betrokken geweest, zij hebben mij precies uitgelegd waar ik op moest letten en wat voor salaris ik kon verwachten.

Wanneer je op zoek gaat naar een (bij)baan kan ik het aanraden om dit samen met Enginear te doen. Als je niet weet waar je moet beginnen of nog niet precies weet wat je wil kunnen zij je alles vertellen over de huidige arbeidsmarkt!

Deel deze ervaring