Gregor over het Traineeship Innovatieve en Duurzame Buitenruimte Almere - Enginear

Gregor over het Traineeship Innovatieve en Duurzame Buitenruimte Almere

"Het is heel mooi om te zien wat het resultaat is van maanden voorbereiding en engineering."


WieGregor Woreel
OpleidingHBO Bedrijfskunde MER
FunctieTrainee innovatieve en duurzame buitenruimte, Fulltime
OrganisatieGemeente Almere, Reimert Groep, Knipscheer Infra

Mijn naam is Gregor Woreel, 28 jaar oud en ik ben in 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Bedrijfskunde MER. Via een oriëntatie op het internet ben ik terecht gekomen op de webpagina van Enginear over het traineeship Innovatieve en Duurzame Buitenruimte Almere.

Wat mij zo aansprak aan het traineeship is dat ik bezig kan zijn met het verder ontwikkelen van de stad Almere op het gebied van infrastructuur bij Reimert en Knipscheer, maar ook op het gebied van ruimtelijke planning en beleid bij de gemeente Almere. Ik voel mij heel gelukkig in Almere en ik wil dat andere bewoners en toekomstige bewoners van Almere dit ook ervaren!

Met dit traineeship kan ik hier een wezenlijke bijdrage aan leveren. Een ander belangrijk punt voor het volgen van het traineeship is dat ik mij graag meer wilde bezig houden met techniek en dichter bij een eindproduct wilde staan (zoals met het realiseren van een brug of het vervangen van een kade). Dit maakt het werk voor mij tastbaar.

Mijn begeleider en ik hebben samen aan de voorkant van het traineeship, in het 7-maanden plan (ook wel werkplan genoemd) invulling gegeven aan de rest van het traineeship voor de periode bij Knipscheer. Het uitgangspunt is een dynamisch traineeship bij Knipscheer waarbij ik in principe elke dag verschillende werkzaamheden kan uitvoeren op het gebied van calculatie, werkvoorbereiding en uitvoering, afhankelijk van welk project er gaande is.

Zo kan ik de ene dag in de ochtend in de rol van uitvoerder springen en meehelpen aan het storten van beton voor het realiseren van stootplaten. En de andere dag spring ik in de rol van werkvoorbereider en heb ik in de middag een locatie bezoek in de Havenkom in Almere Haven om een gedeelte wrijfgording van 110 meter in kaart te brengen.

Wat me het meeste is bijgebleven is toch wel een locatie bezoek aan de Jaap Nippadbrug in Almere Buiten.
In mijn achtertuin heeft Knipscheer een fietsbrug compleet mogen vernieuwen. Het is heel mooi om te zien wat het resultaat is van maanden voorbereiding en engineering.

Dit traineeship is een hele mooie kans om vanuit verschillende invalshoeken ervaring op te doen bij verschillende organisaties. Daarom zou ik het ook aan iedereen aanraden.
Bij de Gemeente Almere doe je dit vanuit het oogpunt beleid en bij Knipscheer en Reimert geef je uitvoering aan het beleid. Aan het eind van het Traineeship Innovatieve en Duurzame Buitenruimte weet je hoe deze drie partijen zich tot elkaar verhouden en ben je goed voorbereid om een vliegende start te maken in je professionele loopbaan in de gebouwde omgeving!

Ben jij naar aanleiding van Gregor’s verhaal enthousiast en nieuwsgierig geworden?  Neem dan snel contact met ons op!
Alle details vind je op de speciale Traineeship pagina.

Ben je benieuwd wat Gregor’s collega Jerwin van het ambiteuze traineeship vindt?
Klik dan hier om zijn verhaal en ervaringen bij de gemeente Almere te lezen.