Ervaringsverhaal: Een jonge ingenieur met ambitie! | Enginear

Het adviesgesprek hielp mij in mijn keuze

Bij Enginear creëren wij carrières voor jonge ingenieurs. Zo ook de carrière van Philine. Philine heeft de master Construction Management and Engineering (CME) gevolgd aan de TU Delft en werkt  bij DPI als consultant.

Op zoek naar een baan

Philine: Ik ben afgestudeerd bij een ingenieursbureau, maar ik zat daar niet op mijn plek. Toen ik na mijn afstuderen op zoek ging naar een baan wist ik één ding zeker: ik wilde nog niet terecht komen bij een ingenieursbureau. De aannemerij in zag ik niet zo snel gebeuren, maar verder had ik nog geen concreet toekomstbeeld voor ogen.

In eerste instantie wilde ik niet via een tussenpartij op zoek naar een baan. Tijdens een Bedrijvendag raakte ik echter toch in gesprek met een loopbaanadviseur van Enginear en haar verhaal sprak me direct aan, ze was to-the-point! Daarnaast was ik benieuwd naar de persoonlijke stijl- en drijfverentest. Na het gesprek heeft zij mij gekoppeld aan een accountmanager. Hij heeft vervolgens drie gesprekken voor mij geregeld zodat ik verschillende opties naast elkaar kon leggen. Het maken van een keuze tussen de bedrijven vond ik lastig. Daarom was het fijn dat ik tijdens een onafhankelijk keuze adviesgesprek kon sparren met mijn accountmanager bij Enginear. Wat ik heb ervaren is dat hij mij de ruimte gaf. Hij was niet bemoeizuchtig of opdringerig en liet mij mijn eigen keuzes maken. Daarnaast heb ik in deze periode veel contact gehad met Rob van DPI zelf.

Rob: Klopt. Bij DPI vinden wij direct contact met potentiële medewerkers belangrijk. Uit de korte telefoongesprekken tussendoor, om bijvoorbeeld een afspraak in te plannen, kun je veel opmaken over een persoon. Daarnaast zegt het ook wat over onze werksfeer. Ik zorg dat ik altijd bereikbaar ben. Zelfs in het weekend neem ik de telefoon voor medewerkers op!

Aan de slag!

Philine: Uiteindelijk heb ik gekozen voor DPI en ik zit hier helemaal op mijn plek. Ik ben begonnen als Associate Consultant. Ik hield mij in deze rol bezig met het schrijven van EMVI-plannen, tendermanagement en projectbeheersing. Vanaf de start heb ik veel vrijheid gekregen en genomen. Daarom mocht ik ook al vrij snel zelf naar de klant. Dat ik meteen zoveel verantwoordelijkheid kreeg triggerde mij enorm! Daarnaast vind ik de afwisseling fijn. Je werkt in teamverband, maar doet ook genoeg alleen en er zijn veel wisselende projecten. Na een tijdje ben ik mij ook bezig gaan houden met kwaliteitsborging en assetmanagement. Daarnaast zet ik samen met mijn collega’s een nieuw assetmanagementmodel op de markt.

Rob: De tweede tender waar Philine aan werkte hebben we samen gedaan. Ik liet Philine hier de lead pakken en hield mijzelf wat op de achtergrond. Hier zag ik al direct dat Philine snel en zelfstandig aan het werk ging. Dit is ook wat klanten naar mij terugkoppelden. Hierdoor kon Philine snel doorgroeien en is zij na één jaar al consultant geworden.

Philine: Ja, dit gaf mij enorm veel vertrouwen! In deze nieuwe functie werd mijn rol minder uitvoerend en kwam ik meer in een coördinerende/coachende rol, heel leuk! Wanneer je doorgroeit in een functie gaat dit natuurlijk niet in één keer goed. Leren doe je altijd.

Rob: Dit laten wij expres gebeuren. Iemand moet zelf tegen problemen aanlopen en om hulp vragen. Op deze manier leer je het snelst. Wij houden dit wel in de gaten om tijdig, voordat mensen in de problemen komen, een reddingsboei te kunnen werpen.

Het contact met Enginear

Philine: Mijn contact met Enginear is nu heel vrijblijvend. We bellen nog zo’n twee keer per jaar en dat is voor mij precies goed! Bij Enginear tonen ze interesse, maar ze dringen zichzelf niet op. Daarnaast organiseren ze eens in de zoveel tijd evenementen voor (oud)medewerkers en daar ga ik nog steeds naartoe.

Rob: Wij werken veel met Enginear samen dus hebben nog regelmatig nauw contact. Veel studenten kennen DPI niet, dus samenwerken met een arbeidsbemiddelingsbureau is voor ons belangrijk. Daarnaast werk ik graag met Enginear samen omdat zij zich echt hebben bewezen. Enginear kent ons goed en ze weten wat voor mensen wij hier zoeken!

 

Deel deze ervaring