Jerwin over het Traineeship innovatieve en duurzame buitenruimte - Enginear %

Jerwin over het Traineeship innovatieve en duurzame buitenruimte

"Uiteindelijk kan ik er zo achter komen waar mijn hart écht ligt"


WieJerwin Kooi
OpleidingHBO Built Environment
FunctieTrainee innovatieve en duurzame buitenruimte, Fulltime
OrganisatieGemeente Almere, Reimert Groep, Knipscheer Infra

Ik ben Jerwin, 24 jaar en woon in Utrecht. Begin deze zomer ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Built Environment en was het tijd om mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten. Omdat ik nog niet goed wist wat ik precies wilde, ben ik me eerst gaan oriënteren. Al snel kwam ik uit bij verschillende traineeships die door diverse partijen werden aangeboden. Een traineeship sloot eigenlijk heel goed aan bij mijn wens om me eerst nog verder te kunnen oriënteren en te leren. Maar dan wel in een omgeving waar je ook relevante werkervaring opdoet.

Enginear was net gestart met een nieuw traineeship in Almere, met als hoofdthema: innovatie en duurzaamheid. Twee thema’s waar ik me erg in kan vinden en die ook mijn interesse direct prikkelen. Het mooie van dit specifieke traineeship is dat je in een korte tijd voor drie verschillende organisaties werkt; de Gemeente Almere, Knipscheer Infra en de Reimert groep. Zo kun je heel verschillende werkomgevingen en -sferen ervaren en dat gaat me helpen verder te ontdekken wat er nu echt goed bij me past.

 

Ik ben nu net een maand bezig en als eerste gestart bij Gemeente Almere. Hier houd ik mij bezig met het beheer van openbare ruimte en alles wat daar bij komt kijken. Zo word ik bijvoorbeeld meegenomen in het verduurzamen van bestaande processen en ben ik aan het werk voor het verminderen van bepaalde meldingen van overlast.

Ook heb ik al een aantal locatie bezoeken gedaan en nu pas realiseer ik me hoeveel er bij het beheer van de openbare ruimte komt kijken. Wat ik erg mooi vind is dat je de impact van je eigen werkzaamheden direct terug kunt zien in de omgeving. Hierdoor kan ik direct bijdragen aan veranderingen die de stad duurzamer, en voor bewoners en bezoekers fijner, maken.

Tijdens het traineeship krijg ik ontzettend veel vrijheid en zie ik verschillende kanten van wat er allemaal komt kijken bij het beheer van de openbare ruimte, maar ook van de stad Almere zelf. Zo kan ik ontdekken waar mijn passie ligt. En bij de partij waar ik hierna ga werken, kan ik verder met het ontdekken van m’n passie, maar dan in een heel ander soort werkveld.

Uiteindelijk kan ik er zo achter komen waar mijn hart echt ligt.

 

Al met al kan ik dit traineeship van harte aanraden als je nog niet zeker weet welk werkveld goed bij je past.
Het is een mooie mogelijkheid om te onderzoeken en ervaren, welke werksfeer en werkzaamheden goed aansluiten bij je wensen, kennis en skills.
En dat allemaal terwijl je een schat aan ervaring opdoet én een lekker salaris verdient!

Nieuwsgierig naar hoe het er bij de andere partnerorganisaties aan toe gaat? Dat kan!
Jerwin’s collega Gregor is z’n traineeship begonnen bij Knipscheer Infra, klik hier om over zijn eerste ervaringen te lezen.

Ben jij naar aanleiding van Jerwin’s verhaal enthousiast en nieuwsgierig geworden?
Neem dan snel contact met ons op! Alle details vind je op de speciale Traineeship pagina.