De werkende ingenieur

Ben jij werkzaam binnen het vakgebied van de gebouwde omgeving en heb jij maximaal 4 jaar werkervaring? Dan ben je mogelijk toe aan het zetten van een volgende stap in jouw carrière. Het kan echter lastig zijn om te bepalen wat voor een stap dit precies moet zijn. Ga je op zoek naar een bredere functie of een meer specialistische rol? Ga je werken bij een kleiner bedrijf of wil jij juist gaan ontdekken hoe het eraan toegaat bij een grotere organisatie? Dit zijn enkele vragen waar jij het antwoord op moet weten voordat je gericht op zoek kunt naar een nieuwe functie, organisatie of vakgebied waarin jij jouw talenten kwijt kunt!

Hoe gaan wij te werk?

Zit jij bij jouw huidige werkgever niet helemaal op je plek of wil je graag verder groeien en is dat niet mogelijk binnen jouw huidige functie? Bij Enginear helpen wij jou bij de ontdekking van jouw beste carrièrekeuze. Om tot een goed resultaat te komen onderscheiden wij vier fases. In alle fases delen wij graag onze kennis en ons netwerk met jou. Wij staan voor de inhoudelijke keuze!

  • De eerste fase is de “Ontdekkingsfase”. Wij nodigen jou uit bij ons op kantoor voor een gratis en vrijblijvend carrière adviesgesprek. Tijdens dit gesprek maken wij gebruik van een uniek model dat wij zelf hebben ontwikkeld. Wil je hier meer over weten? Op deze pagina vertellen wij je er alles over!
  • In de tweede fase, de “Oriëntatiefase”, stellen we samen een heldere planning op, bespreken we de afwegingscriteria die voor jou belangrijk zijn en kijken we welke opties wij voor jou kunnen optuigen. Aan het einde van deze fase garanderen wij jou dat je bij minimaal twee werkgevers, passend bij jouw profiel, op gesprek kunt gaan.
  • De volgende fase is de “Keuzefase”. Nadat je bij minimaal twee verschillende werkgevers op gesprek bent geweest nodigen wij jou nogmaals uit bij ons op kantoor. Tijdens een keuze adviesgesprek met een onafhankelijk adviseur zullen wij samen met jou de opties nogmaals doorlopen. Wij zullen jou voorzien van advies en met jou sparren, maar de definitieve keuze maak je uiteraard zelf!
  • De vierde en laatste fase is de “Landingsfase”. De inrichting van deze fase is afhankelijk van de contractvorm. Wanneer de werkgever de voorkeur geeft aan Werving & Selectie ga je direct bij het bedrijf in dienst en vervalt deze fase. In dit geval stimuleren wij een werkrelatie met jouw nieuwe werkgever zonder ons. Wanneer de werkgever een voorkeur heeft voor een Deta-Vast vorm werk je maximaal één jaar op basis van detachering. De arbeidsvoorwaarden zijn in deze periode altijd gelijk aan die van de werkgever. Na de vooraf afgesproken periode is de intentie dat je direct bij de werkgever in dienst treedt. Een werkgever kiest voor deze vorm omdat Enginear gedurende deze periode betrokken blijft als loopbaanspecialist. Dit betekent dat wij diverse evaluatiegesprekken voeren met jou en jouw werkgever en dat wij extra opleidingsmogelijkheden bieden naast je werk. Daarnaast bellen wij regelmatig om te horen of er nog bijzonderheden zijn en zijn wij altijd bereikbaar voor vragen! Ten slotte komen wij in de decembermaand altijd langs om je persoonlijke prettige feestdagen te wensen en in de zomer hopen wij jou te mogen verwelkomen op ons jaarlijkse zomerevent. Kortom, wij blijven betrokken en zorgen voor een zachte landing!

Interesse in het aangaan van een vrijblijvend carrière adviesgesprek? Meld je hier gratis aan!

Benieuwd hoe andere jonge ingenieurs de samenwerking met Enginear hebben ervaren? In onze ervaringsverhalen vertellen zij je hier alles over!

Het netwerk van Enginear

Wij werken landelijk en zijn specialist in de vakgebieden van de Gebouwde Omgeving. De vakgebieden waarvoor je bij ons terecht kunt zijn:

Het netwerk van Enginear bestaat uit honderden werkgevers. De werkgevers waar Enginear mee samenwerkt zijn onder andere kleine tot middelgrote aannemers, overheden en ingenieursbureaus.

De werkwijze van Enginear wordt gekenmerkt door het aangaan en onderhouden van duurzame relaties. Door onze visie en innovatieve aanpak zijn wij een onderscheidende speler in de markt van de arbeidsbemiddeling. Vanuit die duurzame relaties sparren wij samen met managers van bedrijven en overheden over de invulling van hun personele vraagstukken gericht op de instroom van jonge ingenieurs. Door middel van persoonlijk contact streven wij naar de juiste match, geven wij adviezen en voeren wij evaluatiegesprekken.

Ben jij er klaar voor om samen met ons te bouwen aan het fundament van jouw loopbaan en jezelf optimaal te profileren in de huidige arbeidsmarkt? Schrijf je dan snel bij ons in!

Wij hechten veel waarde aan de privacy van jouw gegevens en hebben hiervoor een privacyverklaring opgesteld.

Schrijf je in als student

Schrijf je in als werkzoekende


Om inspiratie op te doen worden er voortdurend nieuwe en interessante artikelen over verschillende thema’s gepubliceerd. De thema’s zijn:

Persoonlijkheid en motivatie

Solliciteren

Arbeidsmarkt

Blog