MVO - Enginear

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Enginear hanteert een actief beleid met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het draait om het bewust bezig zijn met wat je doet op het gebied van people, planet en profit. Daarnaast werkt Enginear zoveel mogelijk samen met bedrijven die zelf een actief MVO-beleid voeren, dit om MVO in de keten te bevorderen.

Enginear investeert in studenten tijdens de studie in de vorm van carrière-adviesgesprekken en studentenbanen. Op deze manier proberen wij ervoor te zorgen dat de student het juiste carrièrepad kiest. De juiste kandidaat op de juiste plaats bevordert de duurzaamheid, de groei van een bedrijf en de persoonlijke groei van de ingenieur. Door middel van kwalitatieve werving en selectie wordt het aanname traject bij werkgevers efficiënter doorlopen.

Bij Enginear werken wij zoveel mogelijk digitaal en is het printpapier dat wij gebruiken voorzien van het FSC-keurmerk. Daarnaast leveren wij de lege cartridges in bij de leverancier zodat deze gerecycled kunnen worden. Het kantoor is een verzamelgebouw van meerdere bedrijven waarbij vergaderruimtes worden gedeeld. Buiten kantoortijden is het pand onverlicht en zijn alle apparaten uit. We kijken ook op een actieve wijze naar de mogelijkheden om mobiliteit zo duurzaam mogelijk te laten plaatsvinden. Zo zijn wij gevestigd op een locatie die uitstekend te bereiken is met het openbaar vervoer.

De maatschappij is voor ons erg belangrijk. Daarom werken wij samen met Pure Africa. Voor iedere kilo Afrikaanse koffiebonen die wij kopen investeren zij 1 euro in microkredieten. De microkredieten verstrekken zij aan Afrikaanse ondernemers. De rente die de ondernemer betaalt is laag.

 

Het maatschappelijke doel van …
Wanneer iemand via Enginear als ingenieur aan de slag gaat gebeurt dit vaak op basis van werving & selectie. Bij een succesvol traject stelt Enginear een bedrag beschikbaar om naar eigen inzicht te geven aan een project of goed doel wat maatschappelijk bijdraagt. De doelen waar Enginear aan doneert zijn altijd voorzien van het CBF keurmerk, waardoor wij zeker weten dat de donaties goed besteed worden.

Benieuwd welke doelen de jonge ingenieurs allemaal al hebben gekozen en waarom. Hieronder noemen wij enkele voorbeelden: