Privacyverklaring

Download de privacyverklaring van Enginear als PDF

Wie zijn wij?

Enginear is een innovatieve speler in de arbeidsbemiddelingsmarkt. Bij Enginear draait het om het creëren van carrières voor studenten en ingenieurs met maximaal vier jaar werkervaring op bachelor of master-niveau. Enginear staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK-nummer: 56666217).

Enginear heeft twee vestigingen in Nederland:

– Fokkerstraat 16, 2811 ER Reeuwijk
– Zutphenseweg 51, 7418 AH Deventer

Heb je een vraag? Dan kun je ons telefonisch bereiken op het nummer 030-3031715 of stuur een e-mail naar info@enginear.nl.

Als je ervoor kiest om ons vrijwillig informatie te verschaffen, zullen wij deze informatie gebruiken in overeenstemming met onze privacyverklaring.

Voor welke doeleinden worden gegevens verwerkt?

Voor de uitvoering van onze dienstverlening vragen wij je om persoonsgegevens. Enginear houdt zich aan de wetgeving rond de bescherming van persoonsgegevens. Alle privacygevoelige informatie die je aan ons verstrekt, valt onder deze privacyverklaring. Het doel van Enginear bij het verwerken van persoonsgegevens is drieledig:

  1. Het kunnen matchen en bemiddelen tussen opdrachtgevers en (student) ingenieurs die kandidaat zijn voor een mogelijke baan:
    1. Het met behulp van specifieke criteria vinden van geschikte kandidaten voor vacatures van opdrachtgevers die met Enginear een raamovereenkomst hebben
    2. Het voorleggen van cv’s en profielen van kandidaten voor beoordeling door opdrachtgevers voor een vacature
    3. Het maken van rapportages voor partners over de inzet van studenten en startende ingenieurs
    4. Het, wanneer gewenst, sturen van e-mailalerts over mogelijke vacatures en evenementen
  2. Het bieden van een carrière platform voor studenten en startende ingenieurs:
    1. Aan de hand van de informatie die de (student) ingenieur aan ons verstrekt kunnen wij hem/haar voorzien van persoonlijk advies m.b.t. studie, stages, afstuderen, de arbeidsmarkt, relevante bijbanen en functies voor jonge ingenieurs
    2. Het, wanneer gewenst, sturen van een nieuwsbrief met o.a. artikelen over verschillende thema’s, zoals persoonlijkheid en motivatie; solliciteren; en de arbeidsmarkt
  3. Voor de optimalisatie van onze dienstverlening:
    1. Na afloop van een evenement zullen wij contact opnemen voor feedback en om te verifiëren of wij wat voor de (student) ingenieur kunnen betekenen.
    2. Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden; zoals de meest opgevraagde pagina’s en de kanalen die zijn gebruikt om op onze website te komen. Deze technische informatie wordt gebruikt voor het beheer van de website en om de website en het gebruik ervan te optimaliseren.
    3. De informatie die je beschikbaar stelt kan worden gebruikt om jou te informeren over de website en mogelijke veranderingen ten aanzien van de content en het gebruik van de website.
    4. De informatie die je beschikbaar stelt kan worden gebruikt voor kwaliteitsdoeleinden zoals certificering.

Door het invullen van het inschrijfformulier geef je aan Enginear toestemming om de persoonsgegevens te gebruiken en te bewerken voor de doeleinden als hierboven beschreven. Daarnaast geef je Enginear toestemming om telefonisch en/of via de e-mail contact met jou op te nemen om de persoonsgegevens te verifiëren. Wanneer je er geen prijs op stelt dat Enginear contact met je opneemt en/of je persoonsgegevens gebruikt en bewerkt voor de bovenstaande doeleinden dan kun je ons dat laten weten. Dit betekent echter wel dat Enginear geen matchingdiensten voor je kan verrichten en dat het beperkingen met zich meebrengt voor het krijgen van advies en de deelname aan evenementen.

Je hebt het recht om de toestemming die jij ons hebt gegeven om jouw persoonsgegevens te gebruiken en te bewerken voor de doeleinden als hierboven beschreven, weer in te trekken. Jouw gegevens worden dan bewaard tot het moment waarop de eerder gegeven toestemming officieel verloopt. Wanneer je expliciet het verzoek indient om jouw persoonlijke gegevens te verwijderen zullen jouw gegevens binnen drie maanden uit ons systeem gehaald worden.

Welke informatie wordt verzameld?

Inschrijfformulieren
Als gebruiker van Enginear kun je een open inschrijfformulier invullen, inschrijven op evenementen en reageren op vacatures. Hiervoor geef je ons informatie zoals: NAW-gegevens, geslacht, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer, opleidingsrichting, opleidingsniveau, je verwachte diplomajaar, je gewenste functierichting en je cv. Bij de meeste velden bepaal je zelf of je de informatie met ons wilt delen. Sommige velden zijn echter verplicht. Deze informatie is noodzakelijk voor het geven van advies, voor de deelname aan evenementen en voor onze matchingdienst.

Cookies
Bij Enginear maken wij gebruik van cookies en weblogfiles voor het meten van het bezoek op onze website. Cookies zijn kleine stukjes informatie die een website opslaat op jouw computer op het moment dat je een site bezoekt. Door middel van de cookies kunnen wij bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden. Daarnaast worden er cookies geplaatst door statistiekprogramma’s waarmee wij bezoekersgedrag kunnen analyseren. Dit geeft Enginear de mogelijkheid de website te verbeteren. Wanneer je de cookies accepteert dan blijven die, tenzij je de cookies verwijdert, gedurende vijf jaar in je computer. Je kunt de cookies weigeren door in je browser ‘cookies off’ in te stellen. Het uitzetten van cookies kan het gebruik van onze website en diensten beperken.

Google Analytics
Wij maken gebruik van Google Analytics, een product van Google Inc. Dit programma maakt gebruik van cookies, om te kunnen analyseren hoe bezoekers onze website gebruiken. Op deze manier kunnen we onze website blijven optimaliseren. De informatie van de cookies wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op computers in de Verenigde Staten. Google combineert opgeslagen IP-adressen niet met andere gegevens die ze hebben. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar het privacy beleid van Google. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google zoals hiervoor is omgeschreven. Het uitzetten van cookies kan het gebruik van onze website en diensten beperken.

Legitimatie
Wanneer je bij ons langskomt voor een carrière adviesgesprek vragen wij jou altijd een geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart) mee te nemen. Na afloop van het gesprek zullen wij daar een kopie van maken. Dit doen wij omdat, wanneer jij via Enginear aan het werk gaat, wij moeten kunnen aantonen dat jij bent wie jij beweert te zijn. Het document wordt niet digitaal bewaard. Ongeacht of je wel of niet via Enginear aan het werk bent gegaan zal de kopie van jouw legitimatiebewijs na maximaal 16 weken worden vernietigd.

Welke partijen hebben zicht op jouw informatie?

Bij Enginear werken wij samen met diverse partijen.

  • Enginear werkt met het CRM-systeem Salesforce. In dit CRM-systeem worden alle klant- en contactgegevens opgeslagen en beheerd. Bij Enginear wordt het systeem ingericht en onderhouden door Bullhorn Connexys. Talent Peaks is een partner van Bullhorn Connexys en ook zij houden zich bezig met de optimalisatie van het systeem.
  • Bij Enginear werken wij samen met de payroll organisatie Next Payroll. Next Payroll is gespecialiseerd in het verzorgen van de backoffice voor intermediairs. Bij Enginear verzorgen zij de salaris- en personeelsadministratie. Wanneer jij via Enginear, op basis van uitzending, bij een opdrachtgever aan de slag gaat worden jouw persoonlijke gegevens via het onlinesysteem Flex2GO doorgegeven aan Next Payroll. Zij worden de formele werkgever. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de privacyverklaring van Next Payroll.
  • Enginear kan ertoe verplicht worden persoonsgegevens te delen met overheidsinstanties (zoals de belastingdienst). Daarnaast kan Enginear worden verplicht persoonsgegevens te delen op basis van een gerechtelijk bevel of een gerechtelijk vonnis.

Enginear zal jouw persoonsgegevens nooit verkopen aan derden.

Hoelang worden jouw persoonlijke gegevens bewaard?

Jouw persoonlijke gegevens worden volgens de wettelijk gestelde bewaartermijn en niet langer dan nodig bewaard. Dit houdt in dat, wanneer jij niet opnieuw toestemming geeft, jouw gegevens na 24 maanden uit ons systeem verwijderd zullen worden. Deze bewaartermijn wordt gehanteerd omdat wij jou in deze periode goed kunnen leren kennen, en daardoor tot het moment dat je (bijna) klaar bent met je studie goed kunnen helpen bij het maken van loopbaankeuzes en het vinden van een (bij)baan.

Recht op inzage, rectificatie en laten verwijderen van persoonsgegevens

Als gebruiker heb jij het recht om jouw persoonlijke gegevens in te zien. Daarnaast kun je je gegevens in de database van Enginear altijd aanvullen, corrigeren, of laten verwijderen. Dit kan via de website of door middel van een verzoek per e-mail naar privacy@enginear.nl. Tevens heb je het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens. Heb je klachten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan? Dan kun je dit melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Behoudens voor de doeleinden van het matchen en bemiddelen tussen opdrachtgevers en kandidaten, zal Enginear jouw persoonlijke gegevens niet ter beschikking stellen aan derden. Mailingen zijn, conform de wet op de telecommunicatie, voorzien van een opt-out, een link waarmee je jezelf kunt uitschrijven voor berichten per e-mail.

Beveiliging

Wij hebben passende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens en het gebruik van onze website optimaal te beveiligen en om misbruik te voorkomen. Wij doen dit aan de hand van fysieke, administratieve, organisatorische en technische maatregelen.

Indien jouw gegevens zichtbaar zijn voor partijen (zie: “Welke partijen hebben zicht op jouw informatie”) die namens Enginear diensten verlenen of opdrachten uitvoeren, zijn wij met hen overeengekomen dat zij de persoonsgegevens eveneens optimaal beveiligen.

Nieuwe ontwikkelingen en vragen

De tekst van dit privacy statement kan, gelet op nieuwe ontwikkelingen, door ons worden aangepast. Bijvoorbeeld in het kader van onze bedrijfsactiviteiten en eventuele wetswijzigingen.

Heb je vragen over of naar aanleiding van de privacyverklaring? Mail naar privacy@enginear.nl.

 

Laatste wijziging: 3 mei 2018