Op bezoek bij aannemingsmaatschappij Van Gelder - Enginear

Op bezoek bij aannemingsmaatschappij Van Gelder

"De mens centraal zetten, daar gaat het om."


WieJan van Loon
FunctieAdjunct directeur regio West
OrganisatieVan Gelder

Past de persoon?
Het is vooral de gezamenlijke visie die Van Gelder en Enginear met elkaar verbindt. ‘Past de persoon binnen het bedrijf. Dat is uiteindelijk de basis waar je vanuit kan gaan werken. Enginear werkt ook op die manier. Ze kijken heel goed welke mensen bij welk bedrijf, organisatie passen’, vertelt Jan van Loon, adjunct-directeur regio West bij Van Gelder, waar hij nu een jaar of twaalf werkt.

Ongeveer vijf jaar geleden kwam hij in contact met Enginear toen een collega van hem een potje tennis met Arjan de Graaf had gespeeld.
Ze kwamen in gesprek over onder meer het aannemen van personeel. ‘Mijn collega zei dat ik maar eens met Arjan moest gaan praten. Dat heb ik gedaan en we hebben elkaar nooit meer losgelaten.’

Duurzame relaties
Arjan kwam in al die jaren met verschillende studenten aan die volgens hem pasten binnen Van Gelder. ‘Ze zijn weliswaar intern uitgevlogen, maar ze zijn er wel allemaal nog. Dus je kunt wel spreken van duurzame relaties die we met mensen van Enginear zijn aangegaan.’ Renske en Laura weten het maar al te goed.  Zij werken inmiddels zo’n 3 jaar als werkvoorbereider voor Van Gelder. En met plezier.

Laura vindt het wel grappig hoe dat destijds is gegaan. ‘Op het moment dat ik dacht dat ik misschien Enginear eens moest bellen, omdat ik niet precies wist wat ik wilde, belde Enginear mij. Toen stelde Arjan voor om eens bij Van Gelder te gaan kijken en dat klikte meteen. We zijn inmiddels 3 jaar verder en ik ben er nog.’ Uit het profiel van Laura kwam naar voren dat ze ook op zoek was naar gezelligheid. En dat biedt Van Gelder, vindt ze nog steeds.

Vertrouwen
Beiden zijn via de Haagsche Hogeschool in contact gekomen met Enginear, vertelt Renske. Omdat ze allebei al meer dan twee jaar met veel plezier bij Van Gelder werken, zijn ze zeker een duurzame match!  Die duurzaamheid is er inmiddels ook tussen Jan van Loon en Arjan de Graaf. Jan: ‘Ik durf wel te zeggen dat als Arjan iemand voorstelt dat ik zonder het gesprek aan te gaan die persoon wel durf aan te nemen. Zo goed is het vertrouwen.’

Uiteindelijk gaat het erom dat je de mensen centraal zet, blijkt uit het verhaal van Jan. Dat is waarom de contacten zo goed zijn en dat maakt dat zowel Enginear als Van Gelder precies weten wat ze aan elkaar hebben en kunnen verwachten.